logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tańsze pakiety Office 2021 na portalach sprzedażowych - autentyczność produktów

Sami500 04 Kwi 2022 17:41 765 10
REKLAMA
  • #1 19963840
    Sami500
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Witam
    Muszę kupić Offica do firmy i przeglądając choćby najpopularniejszy portal sprzedażowy, można znaleźć sporo ofert offica za pół ceny albo i mniej. Np Office 2021, wersja dom i firma można dostać już od 400zł gdzie cena sklepowa to okolo 1000zł. Wiadomo że było sporo szumu o lewych kluczach gdzie ktoś sprzedawał ten sam klucz setkom ludzi, ale tutaj chodzi o wersje boxowe. Pudełko, płyta DVD, karta z kodem i hologramy MS. Wszystko zafoliowane, klucz nieaktywowany. Dany sprzedawca ma czasem setki pozytywnych komentarzy. O co chodzi ?
  • REKLAMA
  • #2 19963884
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1109
    A dlaczego nie Libre Office- darmowy.
  • REKLAMA
  • #3 19963963
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 722
    Jeden z moich klientów swego czasu kupił taka okazje, pudełko, klucz, faktura
    Po dwóch latach podczas reinstalacji office, klucz już podczas aktywacji nie dał sie aktywować, wychodził błąd po których wyszło, że klucz był kradziony
    Sami500 napisał:
    tutaj chodzi o wersje boxowe. Pudełko, płyta DVD, karta z kodem i hologramy MS.

Które również można podrobić
    Sami500 napisał:
    Wszystko zafoliowane, klucz nieaktywowany.

Skad wiesz ?
    W sumie pozostaje kupno i sprawdzenie na infolinii czy klucz był wcześniej aktywowany
    Sami500 napisał:
    Np Office 2021, wersja dom i firma można dostać już od 400zł gdzie cena sklepowa to okolo 1000zł

Kupowane w innych krajach, bądź używane
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #4 19964007
    Sami500
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Nawet napisałem do jednego z pytaniem o pochodzenie i cenę. Odpisał że pochodzi z rynku UK. Mimo to daje FV. Aż tyle taniej tam mają? nie sądze.
    trojan 12 napisał:

Nie testowałem ale potrzebujemy otwierać dokumenty zapisane w najnowszych office i nie wiem czy te podróbki sobie z tym poradzą. Poza tym musi być outlook z kalendarzem zsynchronizowanym z komórkami itp.
    Kiedyś testowałem te zamienniki to wiecznie był problem: z formatowaniem, widokiem do drukowania itp A z excelem to już w ogóle przepaść funkcjonalna. Być może można się przeszkolić i przestawić ale komu by się chciało....
  • #5 19964098
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 20361908
    XdekHckr
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Sami500 napisał:
    Witam
    Muszę kupić Offica do firmy i przeglądając choćby najpopularniejszy portal sprzedażowy, można znaleźć sporo ofert offica za pół ceny albo i mniej. Np Office 2021, wersja dom i firma można dostać już od 400zł gdzie cena sklepowa to okolo 1000zł. Wiadomo że było sporo szumu o lewych kluczach gdzie ktoś sprzedawał ten sam klucz setkom ludzi, ale tutaj chodzi o wersje boxowe. Pudełko, płyta DVD, karta z kodem i hologramy MS. Wszystko zafoliowane, klucz nieaktywowany. Dany sprzedawca ma czasem setki pozytywnych komentarzy. O co chodzi ?

Wystarczy odpalić pierwszy lepszy film na anglojęzycznym yt albo polskim, jak kto woli i masz wszystko krok po kroku wytłumaczone. Równie dobrze możesz kupić na kinguinie
  • #8 20361949
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8212
    Większość tego typu okazji to piraty, w końcu wydrukowanie certyfikatu autentyczności na dalekim wschodzie i zapakowanie tego w pudełko kosztuje grosze, a potem można takie klucze opychać ludziom.

Legalność tego oprogramowania jest najczęściej bardzo łatwa do podważenia, większość to podróby, część to oprogramowanie używane, które w teorii można według prawa sprzedawać, ale według licencji producenta (EULA) nie można już najczęściej używać na innym komputerze.

Jak chcesz mieć legalny program niestety trzeba zabulić - a za pirata nie warto nawet 100 złotych płacić. Nie ma co się łudzić, że program z "innej dystrybucji" kosztuje 50 czy 70% mniej. W bajki w pewnym wieku powinno się przestać wierzyć, a ceny oprogramowania na różnych rynkach łatwo sprawdzić.
  • REKLAMA
  • #9 20361962
    prosiak_wej
    Poziom 39  
    Ocena: 1459
    Podobnie jak Corel 2022 w cenie 300...700zł, gdzie sprzedający nie wystawia faktury, a na pytania o licencję w ogóle nie odpowiada. Sporo tego na OLX oraz Allegro Lokalnie. Kiedyś dla testu kupiłem Sony Vegas, okazalo się ze dostałem to samo, co za darmo można pobrać z Torrentów. Po jednym konkretnym mailu sprzedający w 5 minut zwrócił mi pieniądze. Takie oferty powinny być z góry usuwane, a użytkownicy banowani.
  • #10 20361980
    user64
    Poziom 35  
    Ocena: 695
    Ja kiedyś kupiłem Windowsa7 za 660zł (normalna cena to była za oryginał) na Allegro. Miał być oryginał, zafoliowany i nigdy nie użyty, taki chciałem. Przyszła wersja oczywiście oryginalna, ale była już użyta do kilkunastu instalacji (to okazało się później). Sprzedawca szedł w zaparte, że nigdy nie był instalowany itp. bzdury. Niestety nie chciał przyjąć zwrotu tłumacząc się tym, że nośników nie przyjmuje się na zwrot. Nie miałem wyjścia, poszedłem z tym na policję. Sprawa trwała dość długo, musiałem kilka razy iść składać wyjaśnienia i w zasadzie tłumaczyć jak krowie na rowie, ale koniec końców okazało się, że kolesiowi udowodnili handel piratami i miał grube nieprzyjemności. Dzwonił później do mnie wygrażając, czego on mi nie zrobi.

Prawda jest taka, że zakup oprogramowania w niskiej cenie to zawsze pirat, czasami nawet w normalnej cenie to kłopoty, co wskazałem wyżej na swoim przykładzie.
  • #11 20362074
    Citizen75
    Poziom 30  
    Ocena: 470
    Sami500 napisał:
    trojan 12 napisał:

Nie testowałem ale potrzebujemy otwierać dokumenty zapisane w najnowszych office i nie wiem czy te podróbki sobie z tym poradzą.

LibreOffice i inne podobne programy to nie są podróbki, tylko alternatywne oprogramowanie. Ja ze swojej strony mogę zasugerować mało zanany darmowy pakiet biurowy FreeOffice, który jest bardzo podobny do MS Office. Jest on bezpłatny do użytku domowego i w firmach. Pakiet FreeOffice można uaktualnić do płatnego pakietu [url=]SoftMaker Office[/url] po niższej cenie uaktualnienia.

Weź jeszcze pod uwagę to, że tańsze wersje oryginalnego pakietu biurowego MS Office to na ogół licencje subskrypcyjne. Wymagają one corocznego odnowienie (wykupienia) licencji.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestie zakupu tańszych pakietów Microsoft Office 2021 na portalach sprzedażowych, zwracając uwagę na ryzyko związane z autentycznością produktów. Użytkownicy dzielili się doświadczeniami, wskazując na przypadki zakupu kluczy, które okazały się kradzione lub używane, co prowadziło do problemów z aktywacją oprogramowania. Wskazano również na alternatywy, takie jak LibreOffice i FreeOffice, które mogą być użyteczne w przypadku ograniczonego budżetu. Podkreślono, że legalność oprogramowania w niskiej cenie jest często wątpliwa, a zakup oryginalnych wersji wiąże się z wyższymi kosztami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA