logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot JetForce 125 2003r - gasnie przy dodaniu gazu

ELMUAI 09 Kwi 2022 16:30 1320 3
REKLAMA
  • #1 19971351
    ELMUAI
    Poziom 8  
    Witam kupiłem Peugeot JetForce 125 jest na wtrysku z 2003r skuterek kupiłem zepsuty, mam kłopot polegający na tym ze odpala normalnie ale jak dodam choć odrobinkę gazu manetka to gaśnie, kontrolka check engine ta na liczniku pomarańczowa z literka ,K, pali się cały czas nie gaśnie próbowałem odczytać błędy nie da się
  • REKLAMA
  • #2 19971478
    artbi881
    Poziom 30  
    Ocena: 261
    Witam, odczyt kodu błędu chyba wykonuje się z użyciem manetki gazu a czy ta wersja ma kompresor czy sprężarkę z podwójnym wtryskiem ?

(o ile pamiętam manetka na max gazu następnie włączenie zapłonu i gwałtowne zwolnienie manetki lampki check , mogę się mylić bardzo dawno temu grzebałem w JetForce ) Masz nie lada wyzwanie, to są najbardziej skomplikowane opracowania jednośladów ilość parametrów do spełnienia ohoho (kilka bar ciśnienia paliwa, kompresor też odp ciśnieniem, a na dodatek podwójny wtrysk, by to upiększyć immo zaszyte w soft ECU ) ale do ogarnięcia.
    Załączniki:
    • peugeot-jetforce-50-125-workshop-service-repair-manual.pdf (2.03 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 19971560
    ELMUAI
    Poziom 8  
    już to robiłem z manetka i nie działa cały czas świeci kontrolka, wtrysk jeden i został wymieniony nowy
  • #4 19976250
    ELMUAI
    Poziom 8  
    komputer spalony był
REKLAMA