Witam. Mój problem tkwi w toledo z 94 roku, silnik 1.8 RP. Nie wiem jak zdiagnozować silnik i abs. Auto posiada dwa gniazda pod lewarkiem w kolorze białym i niebieskim, nie są jednak takie jak w VW bo mają ścięcia tak samo. Po sprawdzeniu miernikiem okazalo się że nie ma zailania, dopiero po włonzczeniu zapłonu na białej kostce pojawia się plus na obydwóch pinach, na jednym jest 10,5V na drugim 11,3V. Jak to wymigać lub zdiagnozować vagiem? Proszę kolegów o pomoc bo nie chciałbym powtarzać błędów innych ludzi.
Figus.
Dodano po 56 [minuty]:
Dodam że auto ma gaz. Silnik nierówno pracuje na bęzynie, ale odpala dobrze zarówno na bęzynie jak i na gazie. Pali gazu ok. 14 litrów. Niepokoi mnie nierówna praca silnika i to że czasem gasnie na wolnych obrotach, dodatkowo świeci lampka od abs. Wymienione swiece, przewody i kopułka.
Figus.
Dodano po 56 [minuty]:
Dodam że auto ma gaz. Silnik nierówno pracuje na bęzynie, ale odpala dobrze zarówno na bęzynie jak i na gazie. Pali gazu ok. 14 litrów. Niepokoi mnie nierówna praca silnika i to że czasem gasnie na wolnych obrotach, dodatkowo świeci lampka od abs. Wymienione swiece, przewody i kopułka.