logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja głośniczka czujników parkowania - Opel Vectra C Sedan 2002r.

heretapawel 28 Kwi 2022 09:48 2007 3
REKLAMA
  • #1 19998406
    heretapawel
    Poziom 23  
    Ocena: 278
    Głupio się przyznac, ale nie wiem gdzie jest głośniczek czujników parkowania tył.W podsufitce niema, jak sugeruje większośc.Sedan 2002r. vectra c.Ktoś podpowie?
  • REKLAMA
  • #2 19998446
    bubu1769
    Poziom 43  
    Ocena: 2357
    Pytanie czy czujniki oryginalne czy dokładane?
    Jak będę miał chwilę to zajrzę w TIS-a, może będzie jakaś grafika.

Dodano po 3 [godziny] 35 [minuty]:

W TIS-ie niestety nie ma pokazanej jego lokalizacji.
    Jednak znalazłem takie coś i na jednym ze zdjęć widać że powinien być gdzieś w podsufitce koło anteny.
    Załączniki:
    • Vectra-estate-parkpilot.pdf (22.45 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 20303232
    gosamaciej
    Poziom 2  
    Witam, odświeżę trochę temat. Buzer PDC tył opel Vectra C. Zamontowałem całkiem inny głośniczek. Rozwiązało to problem niedziałających czujników parkowania. Ale jest inny problem. Ten głośniczek cały czas delikatnie piszczy, jakby ultradźwięk. Sprawdziłem miernikiem i ciągle idzie na niego 0.7V co zrobić żeby nie piszczał ale działał normalnie. Od razu piszę że na nowy głośniczek z GM mnie nie stać :-P
  • #4 20313067
    radek13
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam. A mógłbyś się podzielić informacją gdzie ten głośniczek się znajduje w sedanie , bo rozbebeszyłem prawie cały tył auta i nie widzę go.
REKLAMA