logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić aby Bluetooth w telewizorze Sharp Aquos 40BL2EA był niewidoczny

Mario1987lbn 19 Cze 2022 12:35 4893 3
REKLAMA
  • #1 20066924
    Mario1987lbn
    Poziom 2  
    Witam. Tak jak w temacie mam problem z wyłączeniem widoczności Bluetooth w telewizorze Sharp Aquos 40BL2EA . Czy komuś może udało się ten problem rozwiązać, za ścianą mieszkają Czarni przyjaciele z Afryki 😅i albo oni albo ktoś inny próbuje się łączyć z moim TV, szukałem już wszystkiego jak to zrobić aby Bluetooth był nie widoczny dla wszystkich i nie mogę nic znaleźć na ten temat. Pomocy 😉Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 20067012
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1463
    zastanawiam się, czy zgłosić posta jako rasistowski ;)

jestem niemal pewien, że nie ma czegoś takiego jak ukrycie BT na etapie rozgłaszania. To własnie tak ba być (w odróżnieniu od WiFi, które można poprosić o nie prezentowanie się, co nie ma znaczenia jak z drugiej strony jest ktoś bardziej zdeterminowany)
    Czy innym jest zgoda na efektywne parowanie, lub brak tej zgody. Nie wiem, czy tv tak to ma, ale na pewno odejść od fabrycznego kodu parowania.
  • REKLAMA
  • #3 20068593
    Mario1987lbn
    Poziom 2  
    Absolutnie to nie rasizm ale ktoś chce się sparować z TV oczywiście odrzucam i nie udaje się ale jest to czasami denerwujące gdy coś się ogląda a nagle komunikat że ktoś chce się połączyć. Też nie znalazłem żadnej opcji aby móc to ukryć.. ehh no szkoda że nie myślę o takich rzeczach producenci 😔😉 dzięki za odpowiedź
  • #4 20069284
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1463
    @Mario1987lbn

Jak zobaczysz urządzenia klienckie WiFi, to można wklepać nazwę sieci, i ono połączy si.ę z siecią, która się nie rozgłasza (przynajmniej głośno).
    Nigdy nie spotkałem tego w BT, połączenie jest wyszukiwane, proponowane, zgoda lub nie

Dodano po 58 [sekundy]:

To są małe urządzenia, jak słuchawki itd, tam w ogle nie ma możliwości klepania czegokolwiek.
REKLAMA