logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie regulatora temperatury Salus 091FLRF do kotła gazowego junkers

artur1604 19 Cze 2022 13:53 1251 7
REKLAMA
  • #1 20067040
    artur1604
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam
    Mam pytanie:
    Jak podłączyć sterownik temperatury Salus 091FLRF do kotła Junkers ZWR 24-3 KE
    Ze sterownika wystają dwa przewody zdjęcie poniżej a w/g instrukcji kotła do podłączenia sterownika zewnętrznego potrzebne są trzy przewody...
    Prośba o pomoc
    Załączniki:
    • sterownik_salus091fl.pdf (173.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • cerastar-zr-zwr-24-3steriwnik.pdf (69.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20067075
    artur1604
    Poziom 9  
    78db78 napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3627497.html

Czyli styki 8 oraz 9 plus zasilanie dobrze rozumiem?
    Z góry dziekuje za pomoc
    Pozdrawiam
    Artur
  • REKLAMA
  • #5 20067214
    artur1604
    Poziom 9  
    Zasilanie czujnika salus.
    Mam dwa przewody w sumie 4 zyły Com -No oraz L i N
    Czy jak podłącze pod pin 8 oraz 9 bedzie działało niezależnie od sterownika podgrzewanie wody?
    Pozdrawiam
  • #7 20067233
    artur1604
    Poziom 9  
    Pytanie jeszcze o ciepłą wodę, czy bedzie działała niezależnie od czujnika?
    Gdzieś na forach wyczytałem o podłączeniu pod LS i LR ale w moim kotle nie mogę znaleźć takich złączek
    Podrawiam
    Artur
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o podłączenie regulatora temperatury Salus 091FLRF do kotła gazowego Junkers ZWR 24-3 KE. Wskazuje, że regulator ma dwa przewody, podczas gdy instrukcja kotła wymaga trzech. Odpowiedzi sugerują podłączenie przewodów do styków 8 i 9 (COM-NO) oraz zasilanie z L i N. Pojawiają się pytania o niezależne działanie podgrzewania wody oraz o możliwość podłączenia do złączek LS i LR, które nie są dostępne w jego kotle. Użytkownik jest również informowany, że może być konieczne rozłączenie styków 8-9, aby sprawdzić działanie kotła.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA