Dziekuję za odpowiedz, ale to co Pan napisał, to ja wiem i to wszystko robilam i ,,czyszczenie" i ,,dokladne czyszczenie" i ,,przepłukiwanie atramentem", co na filmiku dla canon pixma G3400 nazywa sie własnie czyszczeniem systemu. Ale jak zwał tak zwał,nic nie pomoglo, ba, drukarka nawet nie pociągnęła tuszu ze zbiorniczków do węzyków. Dlatego napisałam post na forum. Natomiast igłą nie grzebałam w glowicy, a jedynie podalam tusz przez dziubki, do ktorych wpina się węzyki. A dlatego igłą, a nie bezposrednio strzykawką, zeby wtłaczajac tusz odpowietrzyc glowicę. Serwis widząc wyświetlony bład P08 stwierdził ze glowica przegrzana i drukarka do wywalenia. Natomiast okazało się, ze po napełnieniu kartridza glowicy tuszem (po 4ml kazdego koloru ) drukarka pięknie drukuje i co więcej, znika też wyświetlany na drukarce bład P08. I wszystko ok, dopoki nie zabraknie tuszu. Wtedy na nowo przestaje drukować i pojawia się błąd P08. Tak więc glowica tutaj nie jest problemem, a brak tuszu, bo nie ma zasysania. Próbowałam strzykawką pociągnąc tusz do węzyków, ale zassały się tylko resztki z węzyków, natomiast nie pociągnęło tuszu ze zbiorniczków. Na szczęście napisał do mnie na grupie printowcy z fb czlowiek, ktory od razu wiedział, jaka jest przyczyna. Canon pixma g3010 ma fabryczną wadę w postaci nieszczelności miedzy głowicą, a wężykami i wystarczy uszczelnić i odpowietrzyc system. Samo odpowietrzenie nie załatwia sprawy, bo po pewnym czasie problem powróci. Koszt 120 zl.
Jakby ktoś chciał, mogę podac namiary na tego fachowca.