logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozdzielenie sieci 2.4GHz i 5GHz w Technicolor CGA4236 - doświadczenia i rozwiązania

szymi_ 22 Cze 2022 12:55 4941 2
REKLAMA
  • #1 20071242
    szymi_
    Poziom 1  
    Dzień doberek wszystkim.

Wczoraj zauważyłem, że w ebok Vectry mogę przestawić tryb modemu na "Open", który ma dawać pełny dostęp do ustawień.
    Wszystko fajnie, faktycznie bangla prawie że idealnie, mogłem przekierować sobie porty bez problemu.

Natomiast wraz z tym zrodził się kolejny problem, mianowicie obie sieci, 2.4 oraz 5Ghz są scalone w jedną i za cholere nie da się ich rozdzielić.
    Mam w domu Smart Sockety które nie potrafią 5Ghz a łączą się z siecią, z którą połączony jest telefon, a w telefonie też nie mogę sobie wybrać, żeby tymczasowo połączył się z 2.4, a więc Socketów nie skonfiguruje i są w tej chwili bezużyteczne, a to tylko jeden z problemów które ze sobą niosą scalone SSID.

Po przywróceniu ustawień fabrycznych routera, przez chwile dostępna jest opcja rozdzielenia obu częstotliwości, więc router na pewno potrafi, tylko software Vectry to potem blokuje.. Masakra.

Udało się to komuś rogryźć? :)
    Pozdrówki.
  • REKLAMA
  • #2 20071486
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5493
    szymi_ napisał:
    Po przywróceniu ustawień fabrycznych routera, przez chwile dostępna jest opcja rozdzielenia obu częstotliwości, więc router na pewno potrafi, tylko software Vectry to potem blokuje

A może taki patent zadziała - odepnij przewód koncentryczny od modemu i zaloguj się do modemu, spróbuj wtedy zmienić.
    Jak zmienisz i zapisze, podłącz przewód koncentryczny z powrotem i luknij co wyjdzie.
  • #3 20071556
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA