logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wyjęcie głowicy z baterii wannowej Deante Jaguar - metody i porady

radojan 22 Cze 2022 22:16 5094 14
REKLAMA
  • #1 20071958
    radojan
    Poziom 8  
    Ocena: 32
    Witam, jak w temacie, nie mogę wyciągnąć starej głowicy. Puszczałem wodę i nic, ciągnąłem szczypcami i nic. Czy coś jeszcze trzeba odkręcić?
    Bateria Deante Jaguar. Wyjęcie głowicy z baterii wannowej Deante Jaguar - metody i porady Wyjęcie głowicy z baterii wannowej Deante Jaguar - metody i porady
  • REKLAMA
  • #2 20072011
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 20072058
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 20072911
    radojan
    Poziom 8  
    Niestety WD40 nie dał rady. Pół dnia i nic. Delikatne opukiwanie też.Zalewam na noc octem.
  • #5 20072990
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 20073176
    radojan
    Poziom 8  
    Tak, ale zależy mi na tej bo mam dziurę w wannie. A nowa koło 500zł. Głowica u góry się rusza na lewo, prawo, góra i dół. Mam wrażenie, że na dole coś ją trzyma.
  • #7 20073212
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #9 20073435
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1065
    Na uszczelce zalazło kamieniem. Wrzuć do garnka z octem i podgrzej w 80 stopniach z godzinę. Zostaw na noc. Zrobił się osad wapienny a to jest ciężkie do rozpuszczenia. Wkręć ze dwa.wkręty uwiąż sznurek do tych.wkrętów dowiąż młotek i będziesz miał młotek bezwładnościowy. Trzeba rwać. Albo za te wkręty złapaś dobrym kluczem zaciskowym Morsem i obracać. Za plastik nienaobracasz bo się obmyka.
  • #11 20073812
    radojan
    Poziom 8  
    Właśnie chciałem zapytać czy mogę to rozwiercić. Po nocnej kąpieli w środkach został mi tylko spód głowicy w baterii.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • Pomocny post
    #12 20073848
    mychaj
    Poziom 35  
    Ocena: 940
    Odrdzewiacz typu fosol...i powinno się odkleić.
    Jak zaczniesz wiercić i uszkodzisz powierzchnie to będzie do wyrzucenia. Więc delikatnie.
    To się trzyma na samej uszczelce na spodzie i rdzy na bokach.
    Nie zazdroszczę jakości wody, jakaś masakra.
  • Pomocny post
    #13 20073856
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • Pomocny post
    #14 20074009
    Mierzejewski46
    Poziom 37  
    Ocena: 1065
    Ale kur..w uparta. Dół trzyma na oringach. Jakbyś miał opalarke to rekawice grube i rozgrzać tą reszte i jak zmieknie jak masło wyciągnąć. Z wierceniem się wstrzymaj bo wiercenie to na początku delikatnie idzie,a po czasie człowiek się wkur...a i mozna sobie biedy narobić. Można też spróbować wybić. Jak od spodu jest dojście i wybijak oprze się o plastik. Można też wkret wkręcić w plastik. Jak oprze się o korpus to wypchnie plastik.
  • #15 20075759
    radojan
    Poziom 8  
    Panowie, wygrana nasza 😁👍 Po kilku dniach odpuściła. Ostatecznie potraktowałem odrdzewiaczem fosol i po całym dniu rozruszałem ją i wyszła. Dzięki Wielkie Wszystkim za rady. W jedności siła 💪 Pozdrawiam serdecznie.
    Etapy walki z głowicą.
    1. namaczanie octem i preparatem na kamień i rdzę.
    2. Wyłamanie górnej części głowicy.
    3. Zalanie odrdzewiaczem typu fosol.
    4. Wyciągnięcie szczypcami dolnej części głowicy.
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z wyjęciem głowicy z baterii wannowej Deante Jaguar. Po nieudanych próbach z użyciem WD40 i delikatnego opukiwania, zdecydował się na namaczanie octem. Uczestnicy dyskusji sugerowali różne metody, takie jak użycie odrdzewiacza, podgrzewanie wody z kwaskiem cytrynowym, a także stosowanie wybijaków. Ostatecznie, po kilku dniach i zastosowaniu odrdzewiacza fosol, udało się wyciągnąć głowicę. Kluczowe etapy to: namaczanie w octem, usunięcie górnej części głowicy, zastosowanie odrdzewiacza i wyciągnięcie dolnej części szczypcami.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA