logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AEG Competence B11004M - Dziwny dźwięk co 12/24 godziny, przyczyna i rozwiązanie

gabdziol 25 Cze 2022 08:14 342 3
REKLAMA
  • #1 20074801
    gabdziol
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Witam.
    Mam pewien problem. Otóż posiadam piekarnik firmy AEG. Model jak powyżej.
    Na zegarze nic nie jest ustawione, a dokładnie o godz. 12 jak będzie na zegarze lub później 24 to robi się jakby zwarcie, bo nie jest to alarm. Dodaję w załączniku film. Ma ktoś pomysł co to może być? Nic na zegarze nie jest ustawione, żaden alarm. Najdziwniejsze że dzieje się to za każdym razem jak na zegarze wybija 12 lub 24. Czasami zdarzyło się jak była 18. Nie mam zielonego pojęcia co to może być.
    Wyłączałem wszystko z prądu i to nic nie pomogło. Żadnych dodatkowych ustawień również nie ma, więc nie mam już kompletnie pomysłu co zrobić. Dodam, że jak zacznie "buczeć" to dopóki nie kliknie się któregoś klawisza to będzie tak cały czas.
    Załączniki:
    • VID20220610142642.mp4 (10.34 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20074805
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6571
    A co oznacza wg instrukcji ta migająca lampka na wyświetlaczu po lewo u góry?
  • REKLAMA
  • #3 20074809
    gabdziol
    Poziom 10  
    Ocena: 15
    Nie mam niestety instrukcji ponieważ jest to mieszkanie, które wynajmuje.
    Ale ta migająca na górze jest od ustawiania czasu pieczenia np i on odlicza sobie.
    Np. Tutaj jest to wyjaśnione:
    https://youtu.be/5CIaPzhueSE

Tylko, że u mnie nic nie jest ustawione. Tam jest cały czas 0.00 i przede wszystkim nie jest zapalona ciągłym światłem co by informowało, że jest ustawiony jakiś czas.

Dodano po 38 [minuty]:

Druga sprawa, że jak klikam środkowy przycisk to z automatu przeskakuje na kolejną opcje, którą właśnie jest ustawianie czasu pieczenia. Więc to nie ma za bardzo związku z tym raczej.
  • #4 20074849
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6571
    Tutaj znajdziesz instrukcję obsługi. Zassij ją. Zacznij od jej przeczytania. Może będzie coś na ten temat.
    Coś nie tak z modelem B11004M. Wpisz w linku właściwą wartość z tabliczki znamionowej.
REKLAMA