logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Uruchamianie trybu OTG w Huawei Mate 20 Lite - podłączanie pendrive

Kuku1125 26 Cze 2022 08:18 2595 5
REKLAMA
  • #1 20076009
    Kuku1125
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Posiadam Huawei Mate 20 Lite i chciałbym podpiąć do niego pendrive za pomocą kabla OTG. Jednak po jego podpięciu totalnie nic się nie dzieje. Wydaje mi się że muszę jakoś uruchomić obsługę OTG w telefonie, ale nie mam pojęcia jak. Sprawdzałem na różnych forach oraz za pomocą aplikacji i wszędzie pokazuje że telefon obsługuje technologię OTG, ale nigdzie nie pisze jak to uruchomić. Szukałem w ustawieniach ale po wpisaniu OTG nic nie znajduje... Ma ktoś jakieś pomysły?
    Uruchamianie trybu OTG w Huawei Mate 20 Lite - podłączanie pendrive Uruchamianie trybu OTG w Huawei Mate 20 Lite - podłączanie pendrive Uruchamianie trybu OTG w Huawei Mate 20 Lite - podłączanie pendrive
  • REKLAMA
  • #2 20076038
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1110
    Odpowiednia przejściówka, lub pendrive obsługujący OTG.
    Bezpośrednio raczej nie podepniesz, magiczny kabel DIY ze zmienionym wejściem też nie zadziała.
    Kabel/przejściówka OTG ma zwarty do masy dodatkowy pin w gnieździe microUSB.
    Na tej podstawie wykrywa czy telefon ma być w trybie OTG czy zwykłym.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 20076127
    Karaczan
    Poziom 42  
    Ocena: 1110
    Pendrive musi być jako FAT32. Ew FAT.
    NTFS i ExFAT telefony fabrycznie nie obsługują.
    Do tego nie każdy Manager Plików będzie chciał wejść na pamięć OTG.
    Total Commander sobie dobrze radzi.
  • REKLAMA
  • #5 20076229
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    OTG w Huawei dziala od razu, bez wlaczania czegokolwiek w opacjach. Najprosciej to sprwadzic podpinajac np myszke co pozwoli wyeliminowac np wadliwy adapter. Pendrive powinien byc widoczny w fabrycznym menadzeze plikow. Problemem, tak jak @Karaczan wspomnial, moze byc system plikow, ale nadal powinno pojawic sie powiadomienie o podlaczeniu urzadzenia.

Warto sprawdzic czy zlacze ladowania nie jest zabrudzone i zapchane. USB-C czesc ma z tym problem, i byc moze cos nie laczy.
REKLAMA