Poproszę o ZA i PRZECIW poszczególnych rozwiązań dla systemu alarmowego (domek jednorodzinny). Za modułem internetowym jak sądzę przemawia brak konieczności utrzymywania abonamentu karty SIM. Ale czy można w praktyce jednoznacznie wskazać zwycięzcę?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamniebieskipolo napisał:@czareqpl
Możesz rozjaśnić, o co chodzi z tym powerbankiem, do czego go dołożyć - do centrali alarmowej, czy do komunikatora GSM, który jest przeważnie z niej zasilany, ew. ma swój zasilacz buforowy?
domsat napisał:Uważasz, że porównanie dwóch liczb (w tym wypadku cen), zależy od "własnej oceny"? I w pewnych warunkach wyższa cena modułu LTE jest niższa, niż tańszego GPRS? Ciekawe.Do kol. niebieskipolo - nie pisz, że moduły LTE są znacznie droższe bo to jest Twoja własna ocena
Moderowany przez suworow:Starczy. Chyba kolega jednak nie do końca zrozumiał co napisał kolega @niebieskipolo. A te wycieczki osobiste zupełnie są tu niepotrzebne.
Mam nadzieję, że siedem dni na ochłonięcie i spokojne przeczytanie wypowiedzi zawartych w tym temacie wystarczą? Blokada pisania 7 dni.
peretson napisał:Panowie postawiłem już czwartą ..... i nie jest droga, klienci nie narzekają.
Natomiast mogła by być trochę mniejsza płyta centrali , jak Genevo prima 64 bez LTE.
Ale klient też nie narzeka 😁😁😁