Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] BM867s, BM869s czy może coś innego?

06 Jul 2022 13:58 909 8
    User removed account
    Level 1  
  • Helpful post
    prosiak_wej
    Level 38  
    Od ponad pół roku korzystam z BM867s i złego słowa powiedzieć nie mogę. Oczywiście, czasem zdarza się, że pogubi się przy automatycznym przełączaniu zakresów, ale zawsze można przycisnąć "Range" i wymusić zakres pomiarowy. Co do indukowania się napięcia przy pomiarze wysokich rezystancji - będzie to miało miejsce zawsze. Jednak przy prowadzeniu pomiarów nikt nie biega z multimetrem i nie szarpie przewodów, a dobra praktyka nauczyła chwilowy bezruch, mechaniczną stabilność podczas wykonywania pomiaru.

Do tego dołożyłem sobie Brożynkę i odczyt mam na bieżąco także na dużym ekranie, wraz z wykresem.
  • Helpful post
    prosiak_wej
    Level 38  
    Software ten sam, hardware wykonany w oparciu o załączoną post wyżej dokumentację :)
  • Helpful post
    zdzisiek1979
    Level 38  
    W 867 brakuje mi pomiaru temperatury niestety.
    Podwójny wyświetlacz to bajer tak doszedłem do wniosku ale cóż jest to jest.
    Niskie pasmo pomiarowe w ACV niestety.

Wykonanie solidne choć jak upadnie to nie wierzę w ten gumowy ochraniacz a tym bardziej jak upadnie na twarz to ...

Zwiększenie rozdzielczości przyciskiem to bajer pic i tyle z tego nie stosuję nie potrzebuje i nie wierzę w to.

To nowość Link trochę nie podchodzi mi układ zacisków ale wygląda ciekawie.
    Ale prawda taka ze co się ma to się używa i jest ok nie okej jest jak zaczyna się porównywać. Wtedy zaczynają się jaja jak berety a może jaja jak u knura.

Kupuj to na co cię stać. Masz kasę kupuj i nie żałuj sobie.
  • Helpful post
    spy
    Level 27  
    zdzisiek1979 wrote:
    Zwiększenie rozdzielczości przyciskiem to bajer pic i tyle z tego nie stosuję nie potrzebuje i nie wierzę w to

Naładuj jakieś ogniwo, podepnij multimetr i.. uwierzysz :)

rfid wrote:
    W wyżej wymienionych miernikach pojawiają się również takie kwiatki:

Serio? To jest dla Ciebie wada? Ech... W każdym razie poszukałbym na tym forum postów o 869s i 789. Oba są warte zainteresowania, a wybór zależy głównie od potrzeb użytkownika. Osobiście rozważałbym między tymi dwoma. A jak nie Brymem, to budżetowo chyba tylko SANWA.
    zdzisiek1979
    Level 38  
    I co ma mi dać podpięcie multimetru do ogniwa ? Co mi pokarze ostatnia cyfra że będzie się zmieniać? Dla mnie to bajer ta dodatkowa cyfra. Fakt z początku się jarałem tym ale nie używam i tyle.
  • Helpful post
    ak44
    Level 27  
    Używam Sanwy pc5000 w pracy, a 869 w domu. W jednym i drugim brakuje mi przycisku: wyłącznik zasilania. 869 jest bardzo duży.

Oba mi się podobają. 869 bardziej.
    User removed account
    Level 1