Witam wszystkich! Mam kilka pytań w sprawie kolumn estradowych 2-drożnych o mocy 300-350W sztuka. Potrzebuje 4 takie kolumny, które będą zasilane wzmacniaczem ADS LX 1400 (który już posiadam). Kolumny muszą być 8 Ω. Najlepiej jakby były wyposażone w 15" bas i jakiś może 1" driver. Dobrze by było jakby kolumny zrobione były na jakiś firmowych głośnikach np. Eminence. Zależy mi, żeby kolumny były szeroko pasmowe. W przyszłości do zestawu dokupiłbym jakieś subbasy, ale to jak na razie daleka perspektywa. Na każdą kolumnę mam przeznaczoną kwotę 600-800 zł. Jestem mobilnym Dj-em, więc kolumny z racji mojego fachu grałyby na różnych salach i w róznych obiektach. Czy jest sens konstruować takie kolumny samemu, czy lepiej np. zakupić coś w firmie Yone, która jak widzę na forum cieszy się całkiem przyzwoitymi recenzjami? Dwie kolumny 400W w tej firmie kosztują 1700 zł. Ważną rolę odgrywają również obudowy do kolumn, gdyż z racji mojego niedużego auta musiałyby mieć wysokość-87 cm, szerokość-50 cm i głębokość-36 cm (takie dwie obudowy idealnie mieszczą mi się do bagażnika). Doradźcie coś bardzo proszę, może jakiś gotowy zestaw lub jakiś projekt, ale o wymiarach nie większych niż podane. Z góry dziękuję za odpowiedzi.