Witam posiadam od lekko ponad 3 lat kartę graficzną MSI RX 570 8GB ARMOR OC, zauważyłem kilka dni temu że pojawiły się artefakty w jednej z gier którą chciałem odpalić (w załącznikach screeny), dokładniej w Sea of Thieves, na początku myślałem że to problem ze sterownikami lub grą, reinstallowałem i sterowniki i grę i nic nie pomogło. Dałem sobie spokój, jednak wczoraj próbowałem zagrać w NFS: Heat i przywitały mnie tak samo artefakty, od razu przyszło mi na myśl, że to nie może być przypadek. Testowałem też dzisiaj trylogie Mass Effecta i również artefakty. Co dziwne gram na codzień w LoL'a, Escape from Tarkov czy Rainbow Six: Siege i nie ma z nimi żadnego problemu.
Obciążałem kartę Furmarkiem, obraz wygląda normalnie, temperatury w spoczynku na tej karcie to około 45-50 stopni na 0 RPM wentylatorach, na obciążeniu 100% karty oscylują ok. 70-74 stopniach.
Jest ktoś w stanie stwierdzić czy karta mi umiera czy to jakiś problem z softem i idzie coś spróbować zrobić?
Obciążałem kartę Furmarkiem, obraz wygląda normalnie, temperatury w spoczynku na tej karcie to około 45-50 stopni na 0 RPM wentylatorach, na obciążeniu 100% karty oscylują ok. 70-74 stopniach.
Jest ktoś w stanie stwierdzić czy karta mi umiera czy to jakiś problem z softem i idzie coś spróbować zrobić?