logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot 406 - Clarion, wymiana radia, problem z odbiorem radiowym po dekodowaniu

Pablo43 14 Lip 2022 20:26 801 9
REKLAMA
  • #1 20101918
    Pablo43
    Poziom 3  
    Witam
    Mam problem odnośnie radia Clarion Peugeot 406 w wcześniejszym radiu siadło CD więc zakupiłem ten sam model z tym samym numerem klient zakodował mi r je przed wysyłką poprzez nr. Vin po zamontowaniu radia CD czyta ładnie pięknie, ale brak radia zgłupiałem w tym momencie to mogę sklecić z dwóch jedno albo wymieniać w zależności co chce słuchać (żart) masakra może ktoś poradzi w tej kwestii bo zgłupiałem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 20102214
    justka80
    Poziom 34  
    Ocena: 440
    Jeśli przyjmujesz, że nie będziesz reklamował zakupu u sprzedawcy, to najprościej będzie przełożyć napęd CD z tego kupionego do swojego.
  • REKLAMA
  • #5 20102470
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Poziom 38  
    Ocena: 1703
    W tych radiach nagminnie padały procesory w głowicy radiowej.
  • #6 20102490
    Pablo43
    Poziom 3  
    Kaziu1991 napisał:
    A co dokładnie masz na myśli pisząc, że nie ma radia? Nie da się przełączyć na fm, szumi czy jest cisza w głośnikach na zakresie radiowym?

Witam cisza w głośnikach sprzedający mówi że u niego grało na auto wyszukiwaniu stacji w ogóle nie łapie i cisza w głośnikach a jak ręcznie ustawie to samo

Dodano po 2 [minuty]:

justka80 napisał:
    Jeśli przyjmujesz, że nie będziesz reklamował zakupu u sprzedawcy, to najprościej będzie przełożyć napęd CD z tego kupionego do swojego.

Witam można i tak zrobić matuli powiedziałem że będzie sobie zmieniała w zależności od tego czego będzie chciała słuchać hehe,a co do wymiany jak patrzę na mini sprężynki
    to już się odechciewa
  • Pomocny post
    #7 20102605
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 649
    Pablo43 napisał:
    ,a co do wymiany jak patrzę na mini sprężynki
    to już się odechciewa

Jakie sprężynki, odkręcasz 2 śrubki od góry, dwie za panelem przednim, odłączasz taśmę mechanizmu i wszystko. Myślę że mówimy o popularnym clarionie od P 406, PU-2381A.
  • #8 20102623
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2475
    Pablo43 napisał:
    cisza w głośnikach
    Nawet szumów nie słychać?
  • #9 20102863
    Pablo43
    Poziom 3  
    emik napisał:
    Pablo43 napisał:
    to już się odechciewa

Jakie sprężynki, odkręcasz 2 śrubki od góry, dwie za panelem przednim, odłączasz taśmę mechanizmu i wszystko. Myślę że mówimy o popularnym clarionie od P 406, PU-2381A.

Zajrzałem w stare radio i faktycznie masz rację i chyba tak zrobię ,a co niektórzy piszą bzdury i człowiek może bigosu narobić dzięki za info dam znać jak poszło

Dodano po 1 [godziny] 34 [minuty]:

Pablo43 napisał:
    emik napisał:
    Pablo43 napisał:
    to już się odechciewa

Zajrzałem w stare radio i faktycznie masz rację i chyba tak zrobię ,a co niektórzy piszą bzdury i człowiek może bigosu narobić dzięki za info dam znać jak poszło

Witam wymieniłem napęd CD i lata matula zadowolona dzięki za pomoc i pozdro..
    Załączniki:
    • VID_20220715_184300.mp4 (40.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z radiem Clarion w Peugeot 406, które po wymianie radia nie odbiera stacji radiowych, mimo że odtwarzacz CD działa poprawnie. Inni uczestnicy dyskusji zasugerowali, aby sprawdzić, czy radio w ogóle przełącza się na FM oraz zwrócili uwagę na możliwe uszkodzenie procesora w głowicy radiowej. Po dalszych analizach użytkownik zdecydował się na wymianę napędu CD z nowego radia do swojego, co rozwiązało problem. Użytkownik potwierdził, że po wymianie matka jest zadowolona z działania radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA