Wymieniłem akumulator w centralce, zamknąłem pudełko i włączyłem napięcie w domku. Ale zapomniałem o zegarze. Minęło już kilka dni. Czy powinienem ponownie otworzyć centralkę i poszukać zegara.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlaik42 napisał:Ale co? Chcesz znaleźć tam budzik, czy może żywą kukułkę...?Czy powinienem ponownie otworzyć centralkę i poszukać zegara.
laik42 napisał:Tak też się robi, w zasadzie nie trzeba było nawet wyłączać zasilania. 10 lat to bardzo dużo, przypuszczam, że dawno już był niesprawny, ale centrala powinna to sygnalizować. Zegar nie ma z tym nic wspólnego, tylko po całkowitym wyłączeniu zasilania trzeba go na nowo ustawić. I tyle.wystarczy wyjąć stary akumulator i włożyć nowy
juan cabrillo napisał:bo jeśli tak, to faktycznie jest coś nie tak (wadliwy akumulator, usterka obwodu ładowania/bezpiecznik...). Jeśli nie, to może być coś na styku centrala - moduł łączności (bo zakładam, że jest monitoring) I czy centrala sygnalizuje jakąś awarię.Czy centrala się w związku z tym brakiem prądu się wyłączyła?
DSC w swojej instrukcji użytkownika napisał:Specjalne funkcje użytkownika [*][6]
Aby wejść do menu funkcji użytkownika należy wyłączyć system z dozoru i wprowadzić sekwencję [*]
[6] [Kod Główny]. Po wejściu do menu funkcji użytkownik naciskając numeryczne przyciski klawiatury
(0 - 9) może wejść do danej funkcji. Aby wyjść z funkcji należy nacisnąć przycisk [#].
Przycisk [1] - Czas i data
Po wybraniu funkcji można ustawić aktualny czas i datę. Należy wprowadzić 4 cyfry dla czasu w for-
macie 24 godzinnym (GG-MM) i 6 cyfr dla ustawienia miesiąca, dnia i roku (MM-DD-RR).
laik42 napisał:Tak, ale może być to niejedna usterka, dlatego prosiłem o przejrzenie pamięci usterek *[2].Czy możliwe jest, że właśnie brak ustawienia czasu zgłaszany jest jako Awaria ?
laik42 napisał:Tak.Czy Kod Główny to ten ciąg cyfr, który wpisuję uruchamiając alarm przed opuszczeniem domku ?