Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmywarka Electrolux ESI7510ROX - błąd iE0, jak naprawić

Raku025 21 Jul 2022 23:20 465 5
    Raku025
    Level 9  
    Witam, zmywarka nie grzeje wody, w menu serwisowym mam błąd iE0 lub O, czego on dokładnie dotyczy i jak to naprawić, proszę o poradę
    Raku025
    Level 9  
    I to może powodować ze zmywarka nie grzeje? Rozebrałem ten zawór pod ramieniem silnik działa mikrowylacznik również, ale był w pozycji pół zamkniętej lub pół otwartej jak kto woli. Proszę o rade
    Jakubserwis
    Level 24  
    Włącz zmywarkę na jakiś krótki cykl i zobacz czy zmywarka podaje wodę na obydwa spryskiwacze, cyklicznie na dół lub górę. A druga rzecz to może ma zbyt mało wody, lub pompa ma jakieś opory.
    Ciężko trafnie podpowiedzieć nie słysząc sprzętu.
    Raku025
    Level 9  
    Sciagnilem górne i dolne ramię żeby tak nie chlapalo ramienia są drożne i nie rozszczelnione. Pompa nawet bez ramion tryska pod " sufit" Po załączeniu programu standardowo zaczyna odpompowywać następnie ustawia się ten zawór (aktuator) który powoduje błąd w menu słychać jak pyka krzywka ale nie ustala się w pozycji otwartej na dolne lub górne ramię tylko pół na pół. Wyczytałem że jak się nie ustali odpowiednio to sterownik odlancza grzałkę. Ale tam jest tylko silniczek i mikroswitch. Który przy odpowiednim położeniu krzywki podaje napięcie na sterownik. Wiesz może jakie jest wyjściowe położenie takiego zaworu? czy on się ustawia np na dolne lub górne ramię czy trochę na jedno trochę a drugie? Druga sprawa to mikrowylacznik na wyłączonej pozycji na moim mierniku pokazywał ok 180 v rozebrałem go podgiolem trochę styk polutowalem ta śmieszna płytkę na nowo i na stole było ok, ale teraz podczas pracy dalej jest 230 jak jak włączony i 40v jak jest wyłączony to też w sumie może wprowadzać mc w błąd tyle tylko że tam jest widoczna przerwa to z kad ten potencjał? Już brak pomyslòw
    raczek028
    Level 1  
    Naprawiłem, to jednak był ten " rozdzielacz,zawòr" mimo że wydawał się dobry, po wymianie na używkę zmywarka smiga