Witam wszystkim
Na poczatku zaznacze ze pisze tutaj bo skoczyly mi sie pomysly, a wiec...
Mam kabel HDMI ktory obsluguje 144hz (na 100%)
Mam monitor ktory obsluguje 144hz (przez HDMI jak i DVI) benq zowie xl2411
Mam laptopa HP Pavillion 15-cx0514na (laptop ma GTX1050Ti i 2 wyjscia graficzne, HDMI i USB-C)
wedlug specyfikacji powinno dzialac
Problem jest taki ze za zadne skarby nie moge uzyskac 144Hz na tym monitorze
sterowniki jak i BIOS najnowsze
sprawdzalem kablem przez HDMI i jest max 60Hz (kabel na innym kompie przekazuje na spokojnie 1080@144hz)
sprawdzalem kablem USB-C do HDMI i jest max 60Hz (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08FHNBN7L/)
zakupilem tez kabel USB-C do DP (ale nie moge znalesc przejscowki DP -> DVI (dual link)
ma ktos jakies pomysly?
czy mozliwe jest ze laptop jest zablokowany sw/hw aby nie wyswietlal wiecej? monitor napewno dziala na 144Hz (i przez HDMI jak i DVI bo testowane)
Na poczatku zaznacze ze pisze tutaj bo skoczyly mi sie pomysly, a wiec...
Mam kabel HDMI ktory obsluguje 144hz (na 100%)
Mam monitor ktory obsluguje 144hz (przez HDMI jak i DVI) benq zowie xl2411
Mam laptopa HP Pavillion 15-cx0514na (laptop ma GTX1050Ti i 2 wyjscia graficzne, HDMI i USB-C)
wedlug specyfikacji powinno dzialac
Cytat:1 USB 3.1 Type-C™ Gen 1 (Data Transfer up to 5 Gb/s, Power Delivery, DisplayPort™ 1.2, HP Sleep and Charge); 2 USB 3.1 Gen 1 (1 HP Sleep and Charge); 1 HDMI 1.4; 1 RJ-45; 1 headphone/microphone combo
Problem jest taki ze za zadne skarby nie moge uzyskac 144Hz na tym monitorze
sterowniki jak i BIOS najnowsze
sprawdzalem kablem przez HDMI i jest max 60Hz (kabel na innym kompie przekazuje na spokojnie 1080@144hz)
sprawdzalem kablem USB-C do HDMI i jest max 60Hz (https://www.amazon.co.uk/gp/product/B08FHNBN7L/)
zakupilem tez kabel USB-C do DP (ale nie moge znalesc przejscowki DP -> DVI (dual link)
ma ktos jakies pomysly?
czy mozliwe jest ze laptop jest zablokowany sw/hw aby nie wyswietlal wiecej? monitor napewno dziala na 144Hz (i przez HDMI jak i DVI bo testowane)