logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in

pinkin 24 Lip 2022 19:52 381 0
REKLAMA
  • #1 20114926
    pinkin
    Poziom 18  
    Ocena: 67
    Witam. Radio działało. Podłączałem pod zasilacz atx. Radio po włączeniu wyświetlało godzinę 1:00, płyta cd działała, odtwarzało ją, na wyjściu był sygnał audio.

Próbowałem w radiu zaadoptować odbiornik bluetooth, pod przycisk MD/TAPE. W trakcie namierzania, sposobu komunikacji radia z odtwarzaczem cd, prawdopodobnie coś zrobiłem nie tak i radio przestało działać.

Przestało działać, po tym jak włączyłem go, bez panelu wyświetlacza z przyciskami LUB/I bez odtwarzacza cd. Bardzo możliwe, że to tylko zbieg okoliczności i zrobiłem nieomyślnie jakieś zwarcie na kablach przyłączeniowych z tyłu. Miałem wystające piny z gniazda, do którego była wpięta wtyczka zasilacza atx, czyli (+12V GND GND +5V). Wyprowadzenia kabli z wtyczki głównej
    (GND, ACC, ACCon),
    (+/- frontL/R, rearL/R),
    (TNS+,ILLUM-)podświetlenie-zaizolowane,
    ST-SW2(GND), ST-SW1(zaporowo przez diodę Schottkyego, do układu NECJapan)
    (Obudowa GND)
    Mniej prawdopodobne, że jednak mogłem zewrzeć pin bus+, łączący cd z radiem, do któregoś biegunu zasilania.

Po włączeniu wyświetlacz nic nie wskazuje, moduł cd wyda naturalne dźwięki, a po 40sek włącza się dioda disc in (która wychodzi z układu NECJapan). Po włączeniu diody ew. wyjęcie płyty cd, jest niemożliwe. Dioda zapala się niezależnie od obecności modułu cd.
    Zwarcie do GND, pinu na płycie, podpisanego reset, powoduje taki objaw, jak przy włączeniu do zasilania. Znalazłem na forum, że zablokowanie radia kodem, objawia jakiś napis na wyświetlaczu. Proszę o pomoc.
    MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in
    MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in MazdaMPV, Clarion1cd- nie włącza się wyświetlacz, zapala się dioda "disc in
  • REKLAMA
REKLAMA