logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak stałego prądu w kostce radia i wtyczce OBD, Mondeo MK3 2.0 TDCi 130 2002

adamturewicz 26 Lip 2022 09:53 639 0
REKLAMA
  • #1 20116783
    adamturewicz
    Poziom 1  
    Witam mam taki problem ze 2 tygodnie temu radio zrobiło mi zwarcie podczas słuchania głośniej muzyki i od tamtej pory nie było stałego prądu w kostce za radiem nie mogę znaleźć bezpiecznika który za to odpowiada przeszukałem fora i różne posty lecz nic nie znalazłem więc Dalem sobie spokój lecz jak wczoraj wracałem do domu to przy normalnej jeździe wyskoczył mi tryb awaryjny i samochód stracił moc tak jakby turbo nie robiło chciałem to sprawdzić przez podłączenie kompa i się okazuje że we wtyczce OBD nie ma stałego prądu 12 więc moje pytanie jest takie jak znaleźć ten stały prąd bądź jak to sprawdzić
    Dodam jeszcze że wszystkie bezpieczniki pod kierownicą są sprawne i te w komorze silnika też jedynie nie sprawdzałem przekaźników bo wydaje mi się że nie mają nic wspólnego ze stałym pradem
    Mondeo 2.0tdci 130 2002 r
  • REKLAMA
REKLAMA