nie_znaleziono napisał: Nie wiem czy jest sens pchać się w Red NAS za 400 zł tylko po to żeby zgrać kilka danych.
Zależy, czy te dane są dla Ciebie ważne, czy nie, Ty określasz sens zakupu.
nie_znaleziono napisał: Cena Purple całkiem znośna 320 zł, tylko ta pamięć podręcznikowa 64 GB wygląda podejrzanie
Jaka pamięć? Cache? 64 GB wyglądałoby podejrzanie, ale dysk ma 64 MB pamięci cache, a to już moim zdaniem nie wygląda podejrzanie w żaden sposób.
nie_znaleziono napisał: ten Purple to głównie chyba przeznaczony jest do monitoringu
Czyli innych danych nie można na nim przechowywać? Muszę zaprzeczyć, bo od kilku lat te dyski kupuję również do desktopów jako dyski do przechowywania danych i jakoś działają bez większych problemów, a dane z monitoringu nie są na nich przechowywane.
nie_znaleziono napisał: Jak coś ma dodatkowo mielić wyznaczone miejsce na dysku to ja chyba podziękuję. Nie wiem jak tego fioletowego dysku prawidłowo używać w zastosowaniach domowych.
Nie wiem, o jakim mieleniu mowa, ale ten dysk działa zupełnie normalnie jak każdy inny dysk i nie obrazi się na Ciebie jak będziesz przechowywał na nim inne rzeczy niż dane z monitoringu.
nie_znaleziono napisał: Coś dla domowych użytkowników, którzy ciągle z dyskiem nie pracują. Tylko po zapełnieniu danych go odkładają. To jakie dyski dla mniej zaawansowanych by się dobrze sprawowały?
WD Purple.