logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tchibo Cafissimo Classic typ: 288032 - mruga czerwona lampka

no_lan 30 Lip 2022 16:08 3576 1
REKLAMA
  • #1 20122350
    no_lan
    Poziom 1  
    Cześć,
    Mój ekspres Tchibo Cafissimo Classic odmówił posłuszeństwa. Po rozgrzaniu świeca się wszystkie przyciski a lampka od poziomu wody mruga po trzy razy. Woda jest z sam czujki poziomu wody działa. Według instrukcji takie mruganie to informacja o wymogu odkamieniania, ale nie mogę włączyć trybu odkamieniania (para + włącznik na 5 sekund). Wyłączyć też się nie daje, tylko z kabla. Wtedy jeszcze przez chwilę świeci się włącznik i niebieski.
    Tabliczka znamionowa:
    Tchibo Cafissimo Classic typ: 288032 - mruga czerwona lampka
    VID_202207...(0)(0).mp4 (24.1 MB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • #2 20532562
    odyseuszek
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Wprawdzie mój to Cafissimo Mini, ale objaw ten sam. Ponieważ po zdemontowaniu tylnej ścianki obudowy i włożeniu pojemnika na wodę wszystko działało, doszedłem do wniosku, że problemem jest zbyt słaba siła magnesu w pływaku, a nie uszkodzony czujnik.

Posłuchałem instrukcji i odkamieniłem, ale nie ekspres jako taki, ale sam pojemnik na wodę - torebka kwasku cytrynowego plus ok. 200 ml ciepłej wody i odstawiłem na 2-3 godziny. Potem przepłukałem i wszystko zaczęło działać - nie wiem czy zadziała w innych modelach, ale koszt wypróbowania tej metody pomijalny, więc może warto spróbować.
REKLAMA