logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Zawieszone pokrętło sterujące w piekarniku Electrolux - jak naprawić?

lurancm 31 Lip 2022 18:20 1884 5
REKLAMA
  • #1 20123955
    lurancm
    Poziom 3  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem z chowanym przyciskiem w piekarniku Electrolux. Mianowicie po wybraniu funkcji pieczenia góra dół wcisnęłam pokrętło i się schowało, ustawiłam temperaturę i zrobiłam to samo. Po skończonym pieczeniu wcisnęłam pokrętło od temperatury ustawiłam na 0 piekarnik się wyłączył jednak pokrętło sterujące już nie chce wyjść tak jakby się zawiesiło.
    Załączniki:
    • Zawieszone pokrętło sterujące w piekarniku Electrolux - jak naprawić? 20220731_181700.jpg (1.55 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20124027
    mgim
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 640
    Spróbuj przedmuchać sprężonym powietrzem (ew. odkurzaczem). Dostało (pokrętło) trochę kurzu, trochę potu/tłuszczu i nie chce z Tobą gadać. Jeżeli jest miejsce - spróbuj jakąś cienką kartką papieru przetrzeć wkładając go w szczelinę.
  • REKLAMA
  • #3 20124097
    lurancm
    Poziom 3  
    Piekarnik jest 1 roczny nie używany. Oczywiście próbowałam kartką i odkurzaczem jednak bez większych szans. Na wyświetlaczu widnieje info F50 jednak nigdzie nawet na stronie producenta nie znalazłam kodu błędu i nie rozszyfrowałam co to oznacza?
    DZIĘKUJĘ mimo wszystko za poświęcony czas i rady.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20124137
    lurancm
    Poziom 3  
    Bardzo dziękuję przycisk wyciągnęłam łyżeczką okazało się że mechanizm, a dokładnie drucik jest za mało wygięty. Dogięłam dziada i klawisz działa. Proszę o zamknięcie tematu.
  • #6 20188473
    lurancm
    Poziom 3  
    Przycisk wyciągnęłam za pomocą dwóch śrubokrętów zegarmistrzowskich.
REKLAMA