logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota

spacemir 08 Wrz 2022 21:25 16272 10
REKLAMA
  • #1 20181306
    spacemir
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam
    Zakupiłem pilota uniwersalnego, i ni jak nie mam pojęcia jak zaprogramować go by działał z dekoderem dvbt t2 ltc. Może ktoś podpowie jak mam.to zrobić? Nie mam starego pilota do dekodera. Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota
    A dekoder jak na foto. Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota
  • REKLAMA
  • #2 20181406
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2487
    spacemir napisał:
    Zakupiłem pilota uniwersalnego, i ni jak nie mam pojęcia jak zaprogramować go by działał
    A co na to, instrukcja obsługi?
    Może on jest uniwersalny, lecz jak patrze na jego zdjęcie, mam wrażenie, że on jest nieprogramowalny.
  • REKLAMA
  • #3 20181451
    spacemir
    Poziom 4  
    gumisie napisał:
    spacemir napisał:
    Zakupiłem pilota uniwersalnego, i ni jak nie mam pojęcia jak zaprogramować go by działał
    A co na to, instrukcja obsługi?
    Może on jest uniwersalny, lecz jak patrze na jego zdjęcie, mam wrażenie, że on jest nieprogramowalny.

Do pilota tylko dołączony jest opis, z jakimi dekoderami działa, jest na tej niby instrukcji LTC ale ma się to ni jak do pilota. Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota
  • #4 20181458
    gumisie
    Poziom 43  
    spacemir napisał:
    Do pilota tylko dołączony jest opis, z jakimi dekoderami działa, jest na tej niby instrukcji LTC ale ma się to ni jak do pilota
    I na tym się kończ jego, tzw. "uniwersalność".
    Tobie jest potrzebny: Taki
  • #5 20181463
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 20181614
    spacemir
    Poziom 4  
    pitrel napisał:
    Przecież jest opisany sposób konfiguracji pilota i to w dwóch językach.

Ale to nic nie daje, nie mogę go zaprogramować z dekoderem.
  • REKLAMA
  • #7 20181703
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 20181806
    spacemir
    Poziom 4  
    pitrel napisał:
    Tak dla ścisłości, procedurę przeprowadzasz na włączonym dekoderze? Ile razy wciskaleś przycisk vol+ lub vol - po zapaleniu diody na pilocie?

Przyciski przycisnąłem, ten czerwony włączanie i set, zaświeciły się obydwa, vol+ vol- nie ruszałem. Dekoder oczywiście włączony, włączyć go mogę tym pilotem reszta funkcji nie działa typu, wejście do menu itd.
  • Pomocny post
    #9 20181826
    gumisie
    Poziom 43  
    spacemir napisał:
    vol+ vol- nie ruszałem.
    Sądziłem, że potrafisz czytać instrukcję. :cry:
    Pilot uniwersalny: Poradnik programowania dla dekodera DVBT T2 LTC bez oryginalnego pilota
  • Pomocny post
    #10 20181874
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #11 20182223
    spacemir
    Poziom 4  
    Dzięki pomocy użytkowników.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zakupił uniwersalny pilot do dekodera DVBT T2 LTC, jednak miał trudności z jego programowaniem, nie posiadając oryginalnego pilota. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdził instrukcję obsługi, która zawierała informacje o kompatybilnych dekoderach. Użytkownik nie mógł jednak skonfigurować pilota, mimo że dekoder był włączony. Ostatecznie, po kilku wskazówkach dotyczących procedury programowania, w tym podłączenia dekodera do telewizora i odpowiedniego ustawienia źródła sygnału, udało mu się skonfigurować pilot.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA