Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamkkas12 napisał:Oczywiście Kolego Krzysztofie, że nie można.A gdzież to można gniazda bez styku ochronnego montować?
kkas12 napisał:To jest genialne ! i przy tym bym pozostał.u można tylko domniemywać, że Z to zmywarka, zaś O to okap.
wiktorludwiniak napisał:A nawet na to czekałem miesiąc
wiktorludwiniak napisał:Więc próbuję jakoś sam ogarnąć.
Mavannkas napisał:Taki końcowy osprzęt gniazdka szybkozłączki itd. Takie duperele tylko
Mavannkas napisał:Taki końcowy osprzęt gniazdka szybkozłączki itd. Takie duperele tylko
tyqva napisał:Mavannkas napisał:Taki końcowy osprzęt gniazdka szybkozłączki itd. Takie duperele tylko
Takie duperele mogą się zakończyć tak:
po białym montażu pomiary nie wyjdą poprawnie, deweloper winę za błędy w instalacji zrzuci na wykonującego biały montaż.
I będzie ładna katastrofa.
Kolego, sam sobie kupujesz sznur.
kkas12 napisał:Ale po pomiarach!
A autor osprzetu nie ma zamontowanego anii połaczonej instalacji.
Więc pomiarów żadnych wykonanych nie było.
Mavannkas napisał:Ja niezbyt rozumiem w czym problem, przecież to normalnie,
Mavannkas napisał:Problem jest w tym, że wcisnięto ci lit a ty łykasz go jak kaczka.Ja niezbyt rozumiem w czym problem, przecież to normalnie, że jak jest stan deweloperskie to trzeba samemu zamontować gniazdka i cały osprzęt...
750kV napisał:5 - połączenie wyrównawcze metalowego zlewozmywaka.
qropatwa napisał:I gdzie to połączenie wyrównawcze podłączysz?
Nie widziałem w żadnym zlewozmywaku miejsca na takie podłączenie, ale może mało widziałem?
kkas12 napisał:Więc może Kolega napisze, czym jest ten fragment instalacji zaznaczony na projekcie, skoro ja wciskam ,,kity".A tu masz kit nastepny:750kV napisał:5 - połączenie wyrównawcze metalowego zlewozmywaka.
qropatwa napisał:Ja też nie widziałem takiego zlewozmywaka. Za to widziałem projekt instalacji z takimi zaleceniami. Przypominam, że Autor tematu przedstawił fragment projektu instalacji elektrycznej, nie projektu zlewozmywaka, więc do tego się odnoszę.750kV napisał:5 - połączenie wyrównawcze metalowego zlewozmywaka.
I gdzie to połączenie wyrównawcze podłączysz?
Nie widziałem w żadnym zlewozmywaku miejsca na takie podłączenie, ale może mało widziałem?
kkas12 napisał:To się zdecyduj, bo w poście #21 piszesz, że wstawiam ,,kit", zaś teraz stwierdzasz że jednak w projektach zdarzają się takie ,,kwiatki". Zresztą parę lat temu miałem przed sobą projekt z takimi zaleceniami. Zanim więc zaczniesz ,,gównoburzę", napisz czym jest fragment 5 zaznaczony przez Autora tamatu, bo pytanie brzmi:qropatwa napisał:I gdzie to połączenie wyrównawcze podłączysz?
Pod żadnym pozorem nie wolno czegoś takiego wykonywać!
Mało rozgarnięty a nadgorliwy projektant tego nie i wie, ale jest to zagrożenie porażeniem.
Cytat:Czy jest to słuszne, czy nie, to odrębny temat.co oznaczają zaznaczone przeze mnie symbole?
750kV napisał:kkas12 napisał:Więc może Kolega napisze, czym jest ten fragment instalacji zaznaczony na projekcie, skoro ja wciskam ,,kity".A tu masz kit nastepny:750kV napisał:5 - połączenie wyrównawcze metalowego zlewozmywaka.
qropatwa napisał:Ja też nie widziałem takiego zlewozmywaka. Za to widziałem projekt instalacji z takimi zaleceniami. Przypominam, że Autor tematu przedstawił fragment projektu instalacji elektrycznej, nie projektu zlewozmywaka, więc do tego się odnoszę.750kV napisał:5 - połączenie wyrównawcze metalowego zlewozmywaka.
I gdzie to połączenie wyrównawcze podłączysz?
kkas12 napisał:To się zdecyduj, bo w poście #21 piszesz, że wstawiam ,,kit", zaś teraz stwierdzasz że jednak w projektach zdarzają się takie ,,kwiatki". Zresztą parę lat temu miałem przed sobą projekt z takimi zaleceniami. Zanim więc zaczniesz ,,gównoburzę", napisz czym jest fragment 5 zaznaczony przez Autora tamatu, bo pytanie brzmi:qropatwa napisał:I gdzie to połączenie wyrównawcze podłączysz?
Pod żadnym pozorem nie wolno czegoś takiego wykonywać!
Mało rozgarnięty a nadgorliwy projektant tego nie i wie, ale jest to zagrożenie porażeniem.Cytat:Czy jest to słuszne, czy nie, to odrębny temat.co oznaczają zaznaczone przeze mnie symbole?
750kV napisał:Jeśli dla ciebie wskazanie zagrożenia porażeniem jest gównoburzą to gratuluję podejścia do zawodu.Zanim więc zaczniesz ,,gównoburzę", napisz czym jest fragment 5 zaznaczony przez Autora tamatu,
Chris_W napisał:To pewnie piekarnik. Widział ktoś projektanta/ projektantkę od aranżacji wnętrz, co używa elektrycznej nomenklatury?
PE - piekarnik elektryczny
kkas12 napisał:Nie. Wskazanie przez Ciebie zagrożenia porażeniem nie jest ,,gównoburzą", zaś sugerowanie mi braku umiejętności czytania projektów - owszem.750kV napisał:Jeśli dla ciebie wskazanie zagrożenia porażeniem jest gównoburzą to gratuluję podejścia do zawodu.Zanim więc zaczniesz ,,gównoburzę", napisz czym jest fragment 5 zaznaczony przez Autora tamatu,
kkas12 napisał:Poza tym autor nie zamieścił (przynajmniej nie widzę) pytania na które tak nadgorliwie odpowiedziałeś.
kkas12 napisał:Owszem, wytknąć błąd projektantowi, nie mnie - brak umiejętności czytania projektów.A jeśli jakieś rozwiązanie zagraża zdrowiu czy życiu należy to wytknąć a nie czekać aż powstanie odrębny temat.
Mavannkas napisał:
4. Czym jest to "0"
7. Co oznacza to "Z"
750kV napisał:...wytknąć błąd projektantowi, nie mnie - brak umiejętności czytania projektów.
750kV napisał:Ponawiam pytanie. Czym jest fragment zaznaczony cyfrą 5?