logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

WEBASTO THERMO TOP Z/C D – nieprawidłowa praca po podaniu napięcia, czujnik temp.

JACU626 14 Lis 2005 08:15 14190 11
REKLAMA
  • #1 1986753
    JACU626

Poziom 28  
    Ocena: 621
    Witam
    Mam taki problem z termo top z/c, po podaniu napięcia webasto nie włącza sie normalnie, tylko włącza pompkę wody i przez ok 60 s włącza piec z na 1 s częstotliwością co - 7-10 s po czym się wyłącza.
    Jak zewrę czujnik temperatury zewnętrznej do masy to włącza wentylatory i nic więcej.
    Co mogło paść lub co nie tak podpiąłem?
    Konto firmowe:
    FHU JACU KARCHERSERWIS
    LWOWSKA 41, Sandomierz, 27-600 | Tel.: 604XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://WWW.KARCHERSERWIS.PL
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2015817
    Pitr
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    MAM CAŁA PŁYTKE DO THERMO TYP C OD WV T5
  • #4 2195886
    Przemysław Wałęsa
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Poszukuję szczegółową instrukcji obsługi w języku polskim.
  • #5 2196518
    Pitr
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Nie posiadam takiej ale po co tobie ta instrukcja ?
  • REKLAMA
  • #6 2196664
    Przemysław Wałęsa
    Poziom 11  
    Ocena: 14
    Nie rozumiem odpowiedzi na moje pytanie, bo to nie jest odpowiedź. Jeśli się jej nie ma, to po co się odzywać. Pozdrawiam, może kiedyś odpowiedź będzie na temat, o który pytałem!!
  • #7 2197391
    SP7SEC
    Poziom 29  
    Ocena: 410
    podaj adres email to wyślę
  • REKLAMA
  • #8 2238041
    szpunk
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Posiadam webasto termo top z/c i niewiem jaqk podłączyć wyjścia z 6 pinowego gniazda tak aby można było sterować manualnie wlącz / wyłącz .Mój adres e-mail to sts2(_at_)op.pl
  • #9 5591013
    koncek
    Poziom 1  
    Mozecie wrzucic link do instrukcji - bo ja nie posiadam takowej, a jest mi potrzebna:/
  • #10 5668086
    d.combi
    Poziom 1  
    również proszę o przesłanie instrukcji, mój e-mail: do.ns(_at_)wp.pl
  • #11 5683862
    Impaler
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    A można ją i do mnie przesłać? impaler666(_at_)wp.pl
    Z góry wielkie dzieki. pozdrawiam
  • #12 5956366
    witekdra
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Ja mam ten sam problem To moje jest od vw tuareka czy da rade coś z tym zrobić - co mam dokupić pomocy mój adres dragw(_at_)wp.pl .Dzięki z góry, pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy nieprawidłowej pracy Webasto Thermo Top Z/C D po podaniu napięcia – urządzenie uruchamia pompę wody, a piec włącza się na około 1 sekundę co 7-10 sekund przez około minutę, po czym się wyłącza. Zwarcie czujnika temperatury zewnętrznej do masy powoduje włączenie wentylatorów bez dalszej aktywności pieca. Podejrzewa się uszkodzenie czujnika temperatury, który jest biały i bez oznaczeń. W dyskusji pojawiły się prośby o schematy, instrukcje obsługi w języku polskim oraz informacje o dostępności całej płytki do Thermo Top C stosowanego w VW T5. Użytkownicy poszukują również sposobów manualnego sterowania urządzeniem przez 6-pinowe gniazdo. Wątki dotyczą także problemów z podobnym urządzeniem w VW Touareg oraz prośby o przesłanie instrukcji obsługi.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA