logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Peugeot 508 2.0hdi RHF - brak mocy, regeneracja wtrysków, turbo, wymiana rozrządu i EGR

PatrykPatryk4 02 Paź 2022 11:35 1989 1
REKLAMA
  • #1 20217357
    PatrykPatryk4
    Poziom 1  
    Witam. Od 3 tygodni jestem posiadaczem 508 2.0hdi RHF i borykam się z problemem braku mocy od dołu. Auto zakupiłem w Niemczech jako uszkodzone mianowicie brak mocy, tam też przeszedł szereg napraw z tym związanych:
    filtr cząsteczek nowy wklad
    wtryski i pompa po regeneracji
    Turbo po regeneracji
    Nowy rozrzad,olej i filtry
    Czyszczony zawor egr
    Map sensor , przplywomierz podkładałem osobiście z innego auta
    Wymieniłem przewody podciśnienia oraz podkładałem elektrozawory.
    Auto zachowuje się troszkę dziwnie ponieważ rano idealnie nie odpala chwilę kręci i jak odpali to sporadycznie przykuleje( świece Ok i grzeją sprawdzone) i nie wchodzi na obroty po chwili jest lepiej ale turbo dziura na dole jest. Brak pomysłu ale podejrzewam jeszcze egr lub soft. Może ktoś miał podobnie lub tak samo?

Dodano po 13 [minuty]:

Dodam jeszcze że ktoś wcześniej wymieniał łańcuszek na wałkach i mu nie wyszło bo był przestawiony o 1 ząb na wałku ssącym ale to zostało ogarnięte a dziura pozostała. Zawor Egr próbowałem zaslepic ale bez zmian i wywalal blad za duzo powietrza a za malo spali co uwazam ze normalny przy tej kombinacji Auto bardziej problematyczne na niskich biegach bo nie da sie ze skrzyzowania wystartować, a jeszcze jedno czasem zdążą się że jedzie normalnie ale to raczej na wyższych biegach na niskich a zwłaszcza na 1 biegu to masakra jakby ręczny zaciagniety, mam wrażenie czasem że ujmę i dodam kilka razy pedal gazu to szybciej łapie ale to może złudzenie no i co najdziwniejsze totalny BRAK BŁĘDÓW. Pomocy:(
  • REKLAMA
REKLAMA