logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SilverCrest Steam Brush SDMF 1300 A1 - szczotka parowa przestało działać.

besele 12 Paź 2022 09:37 1491 2
REKLAMA
  • #1 20232515
    besele
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam urządzenie, które przestało działać, w instrukcji nazwane:
    Steam Brush / Szczotka parowa

Dane z tabliczki znamionowej
    SilverCrest SDMF 1300 A1
    220-240V- 1300W
    IAN: 331230.1907
    Pytanie: Jak rozdzielić/otworzyć obudowę parownicy?
    SilverCrest Steam Brush SDMF 1300 A1 - szczotka parowa przestało działać.
    Z zewnątrz dostępnych jest 6 wkrętów, odkręcanych bitem gwiazdkowym z otworem. Po bokach rozłączyłem wszystkie zaczepy, ale dwóch części obudowy w okolicach włącznika i spustu pary, nie mogę rozdzielić? Czy wystarczy tylko użycie siły, czy jeszcze coś trzeba sprytnie wyhaczyć w okolicach spustu pary lub włącznika? Może Ktoś już kiedyś naprawiał to urządzenie i mi pomoże?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21103243
    BartekPola
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Cześć, niedawno miałem problem z niedziałającą grzałką i przy moich próbach demontażu parownicy znalazłem jeszcze jedną śrubkę pod górnym włącznikiem. Należy go podważyć czymś ostrym najpierw z jednej strony, a później z drugiej. Warto uważać na przykładaną siłę ponieważ niedaleko miejsc, w których wsuwamy narzędzie do podważania znajdują się diody LED.
  • #3 21110660
    besele
    Poziom 2  
    >>21103243
    Dzięki za chęć podzielenia się wiedzą. Ten temat założyłem w roku 2022.
    Gdy mijał czas, postanowiłem szukać rozwiązania na własną rękę. Czułem, że
    dwie części obudowy trzymają się, złączone razem w jednym miejscu. Użycie siły
    zwykle prowadzi do zniszczenia plastikowych zaczepów. Zastosowałem metodę opisaną
    przez BartekPola, wykorzystując do podważenia przycisku włączania starą kartę bankomatową.
    Plastikowy przycisk, podniesiony do góry sprężyną, swobodnie porusza się w obudowie.
    Zaczepy - po dwa z każdej strony, znajdują się na jego szerszej stronie.
    Fragment obudowy, po rozdzieleniu, pokazany jest na załączonych zdjęciach.
    Odłączony przycisk z symbolem włączania. Zdjęcie części plastikowej obudowy z odłączonym przyciskiem.
REKLAMA