Witam,
Na wstępie powiem że chcę po prostu się czegoś "nauczyć", dowiedzieć
Moje pytanie jest ogólne..
mam różne kabelki KKL i inne z allegro - chciałbym je jakoś móc "wykorzystać" na własne potrzeby
Nie tak dawno potrzebowałem kod do programowania kluczyka w aucie...wiem że można go było odczytać z eepromu
I tu mam pytanie:
da sie jakoś odczytać eeprom z DUCATO 2016 roku? (dowolny eeprom, czy to tam gdzie ten kod PIN czy to od licznika..
)
Nie chcę kupować żadnych narzędzi za pare tysięcy złotych ani coś lutować tak jak widziałem na filmikach w internecie.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie - co mogę zrobić przez złącze OBD zwykłym przewodem ? I może jakieś programy do takich czy innych rzeczy są? (żeby odczytywać i zapisywać eeprom przez złącze OBD)
Na wstępie powiem że chcę po prostu się czegoś "nauczyć", dowiedzieć
mam różne kabelki KKL i inne z allegro - chciałbym je jakoś móc "wykorzystać" na własne potrzeby
Nie tak dawno potrzebowałem kod do programowania kluczyka w aucie...wiem że można go było odczytać z eepromu
I tu mam pytanie:
da sie jakoś odczytać eeprom z DUCATO 2016 roku? (dowolny eeprom, czy to tam gdzie ten kod PIN czy to od licznika..
)
Nie chcę kupować żadnych narzędzi za pare tysięcy złotych ani coś lutować tak jak widziałem na filmikach w internecie.
Interesuje mnie tylko i wyłącznie - co mogę zrobić przez złącze OBD zwykłym przewodem ? I może jakieś programy do takich czy innych rzeczy są? (żeby odczytywać i zapisywać eeprom przez złącze OBD)
Moderowany przez CameR:Jaki EEPROM, jaki sterownik, jaki samochód ?
Reg. 3.1.15. Nie pytaj od razu na forum, jeśli samemu nic wcześniej nie sprawdziłeś lub nie podjąłeś próby samodzielnej diagnozy. Pamiętaj, że porady są udzielane w sposób zdalny przy braku fizycznego dostępu do urządzenia, problem musi być bardzo dobrze opisany i zrozumiany przez użytkowników, a tytuł powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.