logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Niedziałający mikrofon po rozkręceniu laptopa

Prosty_Jakub 26 Paź 2022 22:37 282 5
REKLAMA
  • #1 20254692
    Prosty_Jakub
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Dzień dobry, dzisiaj przychodzę z problemem znajomego. Wymieniałem mu wczoraj pastę w laptopie oraz zaktualizowałem wszystkie sterowniki programem IOBIT DRIVER i od tamtego momentu rzekomo nie działa mikrofon. Jakieś pomysły? Reinstall systemu nic nie dał. Więc nie wiem gdzie leży problem. Jakieś pomysły? ASUS TUF Gaming
    Niedziałający mikrofon po rozkręceniu laptopa
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 20256024
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8248
    Prosty_Jakub napisał:
    zaktualizowałem wszystkie sterowniki programem IOBIT DRIVER

Po uruchomieniu tego badziewia problem może być również software'owy, nie bez powodu większość osób mających pojęcie jak te programy działają odradza ich stosowania.

Proponuję co najmniej wycofanie aktualizacji sterownika audio, jeśli ten program go ruszał, a najlepiej wycofanie wszystkich aktualizacji (integralność systemu i jego sprawność nie może być zagwarantowana po użyciu takiego narzędzia). Można przywrócić system do daty sprzed wykonania jakiejkolwiek operacji, dziadostwo oczywiście odinstalować.
  • #6 20256659
    Prosty_Jakub
    Poziom 6  
    Ocena: 3
    Problemem były sterowniki, które potem kolega instalował, upierał się, że nie w tym jest wina dlatego napisałem ten post :) . Odinstalowałem WZYSTKIE sterowniki dotyczące dźwięku, restart laptopa i instalacja sterowników realtek, restart i wszystko działa. Zamykam temat
REKLAMA