logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antena i modem LTE dla domu w lesie: Mikrotik LHGG LTE 6 vs 18 KIT, porada w wyborze

rastlin2 13 Lis 2022 18:59 375 0
REKLAMA
  • #1 20282837
    rastlin2
    Poziom 10  
    Czołem elektrodomaniacy !
    Czy możecie mi doradzić jaką antenę i modem wybrać do internetu dla domu usytuowanego w lesie. Miejscowość Skrzeszew gm. Wieliszew. W tej chwili mam ODu-IDO od Play WF830. Prędkośći 1-8 Mbps a router często trzeba resetować bo nie chce dawać mi internetu pomimo, że modem na dachu jest połączony z nadajnikiem :( Myślałem o antenach z modem Mikrotika parabolicznych np LHGG LTE 6 KIT lub LHGG LTE 18 KIT ale czytałem dość niepochlebne opinie o nich. Jestem pod ścianą bo na światłowód nie mogę liczyć, starlink za drogi oraz niepewny (ostatnio dużo zmian na niekorzyść konsumenta) a pozostały internet satelitarny ma dużo większa ograniczenia transfertu oraz Ping powyżej 600 ms co może być problemem przy korzystaniu z Teams jak i również prędkość wysyłania dość niska, która ma znaczenie przy komunikatorach video. Poniżej zdjęcia parametrów z PLAY.
    Koledzy i koleżanki pomóżcie !!
    Antena i modem LTE dla domu w lesie: Mikrotik LHGG LTE 6 vs 18 KIT, porada w wyborze
  • REKLAMA
REKLAMA