logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Palio 1998 - brak iskry, kontrolka wtrysku, jak uruchomić?

krizem 16 Lis 2005 16:38 2069 5
REKLAMA
  • #1 1995974
    krizem
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Jak w tytule. Nie chce zapalić i pali się na stałe kontrolka wtrysku. Ponieważ znam kod startowy to sprawdziłem i auto odpala procedura awaryjną. Posiadam kpl. kluczy włącznie z kluczem master. Pompka paliwa pracuje. Brak iskry...

Pozdrawiam

KRizem
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1996699
    vvaldek
    Poziom 28  
    Ocena: 386
    jesli ayto zapala po wprowadzeniu kodu to prawdopodobnie siadła centralka kode. powinny ci swiecic , ,zółta kluczyk i czerwona lampka od wtrysku.
    Załączniki:
    • Palio.pdf (176.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1996909
    slesz
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Jak kolega napisał padło code z praktyki wiem że często przyczyną jej uszkodzenia jest kiepska masa na silniku bądż na nadwoziu. Uszkodzoną centralę code można wypiąć zaś sterownik benzynowy dać specowi do "wyczyszczenia" będzie chodził ale już bez zabespieczenia kode.
  • REKLAMA
  • #4 1997629
    krizem
    Poziom 12  
    świeci się tylko kontrolka wtrysku. Brak świecenia kontrolki CODE. Napięcie na bezpieczniku code (bezpiecznik nr 23 w puszce bezpieczników jest. Sprawdzałem obwód cewki immo (czytnika klucza) - obwód jest zamknięty czyli cewka jest OK.
    Liczę na dalsze wypowiedzi ...
    pozdrawiam serdecznie...
  • REKLAMA
  • #5 2082225
    bbasia1
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Krizem, i jak rozwiązałeś ten problem, bo mnie to dzisiaj spotkało, ile kosztowała naprawa? itp, mnie tez tylko swieci kontrolka wtrysku, i nie chce zaalic, dodatkowo pali sie jeszcze ABS... :| .. help
  • #6 2084644
    krizem
    Poziom 12  
    sterownik odszedł w zaświaty... Pomogli mu bystrzy mechaniory co to podłączali i odłączali akumulator.
    koszty paręset zł...
REKLAMA