logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Ford Fiesta CH 1.6 (2011) - miganie kontrolek oraz immobilizer

marianmusher 20 Lis 2022 15:29 1335 6
REKLAMA
  • #1 20294255
    marianmusher
    Poziom 3  
    Cześć, proszę o pomoc, auto mi nie odpala. Dokładniej to mam włączony immobilizer i migają wszystkie kontrolki, tak nie naturalnie migają w niejednakowych odstępach czasowych, później przy przekręcaniu kulczyka dalej wszystko gaśnie.
    W ogóle nie słuchać rozrusznika, tylko takie pobrzękiwanie ze stacyjki. Błędów się nie da sprawdzić interfejsem, bo przy próbie zapłonu gaśnie wszystko, tak jakby odcinało od prądu.
    Dwa dni temu wymieniałem filtry - kabinowy, oleju powierza i olej, może coś sknociłem, raczej nie, nie pierwszy raz wymieniam, zawsze tak samo.
    Proszę tylko o jakieś nakierowanie gdzie szukać problemu.
    Ford Fiesta CH 1.6 (2011).
  • REKLAMA
  • #2 20294267
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4683
    Zacząłbym od klem na akumulatorze, masa, a może akumulator padł?
  • REKLAMA
  • #3 20294270
    marianmusher
    Poziom 3  
    Czy tak by wyglądało zwarcie?
  • Pomocny post
    #4 20294280
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4683
    marianmusher napisał:
    Czy tak by wyglądało zwarcie?
    Nie, raczej brak dobrego styku, lub akumulator kiepski.
  • REKLAMA
  • #5 20294343
    MikeC
    Poziom 32  
    Ocena: 972
    Pomierzyć napięcie na akumulatorze na wyłączonym i włączonym zapłonie...
  • REKLAMA
  • #6 20294429
    marianmusher
    Poziom 3  
    Pokombinowałem, nie chciał załapać trybu parking, dlatego nie odpalał, coś tam poruszałem i łapneło. Przejechałem się, to na co zwróciłem uwagę podczas jazdy, to wolno biegi zmieniał, sprawdziłem interfejsem 13 błędów. W tym niskie napięcie na akumulatorze skasowałem błędy, teraz jeździ tak jak powinien, żadna kontrolka się nie świeci, biegi wchodzą, tak jak powinno. Jest ok jak dla mnie.

Jutro zamknę post.
  • #7 20296673
    marianmusher
    Poziom 3  
    Pokombinowałem, nie chciał załapać trybu na parking, dlatego nie odpalał, coś tam poruszałem i łapneło. Przejechałem się, to na co zwróciłem uwagę podczas jazdy, to wolno biegi zmieniał, sprawdziłem interfejsem 13 błędów. W tym niskie napięcie na akumulatorze skasowałem błędy, teraz jeździ tak jak powinien, żadna kontrolka się nie świeci, biegi wchodzą, tak jak powinno.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z Fordem Fiesta CH 1.6 (2011), który nie odpala, a wszystkie kontrolki migają w nieregularnych odstępach. Po wymianie filtrów, pojawiły się trudności z uruchomieniem silnika, a rozrusznik nie działał. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie klem akumulatora oraz napięcia na akumulatorze. Po dalszych próbach, użytkownik zdołał uruchomić pojazd, jednak zauważył problemy z przełączaniem biegów i błędy związane z niskim napięciem akumulatora. Po skasowaniu błędów, auto zaczęło działać prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA