Witajcie,
Zamierzam kupić napęd do bramy garażowej uchylnej firmy Hormann.
Brama ma wymiary; szerokość: 250cm oraz wysokość 200cm, grubość bramy: 6,5cm, brama ocieplona obita od środka panelem plastikowym, na sprężynach, z zamkiem zewnętrznym, brak innego wejścia do garażu jak poprzez bramę. Naciąg sprężyn przy bramie jest po bokach - lewej i prawej stronie. Odległość od sufitu do górnej krawędzi bramy - przy otworzeniu (prześwit) ma 7,5cm. Na przegubie przy "łamaniu się bramy" jest prześwit 4,1cm.
Myślę o modelu FAAC D1000
FAAC D1000 musi mieć minimum 3,5cm prześwitu.
Zależy mi na dobrym produkcie, najmniej awaryjnym i trwałym.
W przyszłości będę chciał połączyć jednostkę napędową z WiFi, jaki moduł jest potrzebny by komunikować się z WiFi, jak wygląda podłączenie - czy muszę mieć wtedy dedykowany sterowniki WiFi? Czy przy wyborze muszę jeszcze zwrócić na coś uwagę? Brama ma się otwierać i zamykać z pilota, ewentualnie podłączenie wifi w celu sterowania z dowolnego miejsca bramą - to moje wymogi.
Moje pytanie brzmi, czy model: FAAC D1000 będzie odpowiednim wyborem? Proszę o odpowiedź wybór będzie dobry, czy na coś mam zwrócić uwagę, czy model który wybrałem nie będzie nad wyrost...
Dostałem info od jednej z firm zajmujących się automatyką, żebym nie patrzał na FAAC'a ponieważ jest jednostką najbardziej awaryjną (ogólnie FAAC) - produkcja Bułgaria.
Tylko czy oby nie jest to chwyt marketingowy i próba przekierowania na inny produkt (lokowanie), ów firma wskazała by lepiej brać Beninca, model JIM 3.
Prosiłbym o konkretne rzeczowe info, zapewne na forum są osoby które mają więcej do czynienia bądź miały, niż ja
Pozdrawiam!
Zamierzam kupić napęd do bramy garażowej uchylnej firmy Hormann.

Brama ma wymiary; szerokość: 250cm oraz wysokość 200cm, grubość bramy: 6,5cm, brama ocieplona obita od środka panelem plastikowym, na sprężynach, z zamkiem zewnętrznym, brak innego wejścia do garażu jak poprzez bramę. Naciąg sprężyn przy bramie jest po bokach - lewej i prawej stronie. Odległość od sufitu do górnej krawędzi bramy - przy otworzeniu (prześwit) ma 7,5cm. Na przegubie przy "łamaniu się bramy" jest prześwit 4,1cm.

FAAC D1000 musi mieć minimum 3,5cm prześwitu.

Tylko czy oby nie jest to chwyt marketingowy i próba przekierowania na inny produkt (lokowanie), ów firma wskazała by lepiej brać Beninca, model JIM 3.

Prosiłbym o konkretne rzeczowe info, zapewne na forum są osoby które mają więcej do czynienia bądź miały, niż ja

Pozdrawiam!