logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Termet ecocondens silver - Jak zablokować grzanie cwu

idziemynaryby19 04 Gru 2022 13:40 1650 3
  • #1 20317859
    idziemynaryby19
    Poziom 2  
    Mam ecocondens silver (termet)
    Kocioł jednofunkcyjny z 300l zasobnikiem.
    Do zasobnika kupiłem grzałkę 3kw i chciałbym przestać podgrzewać wodę gazem.
    Pewnie trzeba by coś zamknąć na zaworze trójdziałowym, ale ani nie wiem gdzie go szukać, ani nie wiem jak. Piec jest tak ustawiony, że albo grzeję tylko cwu albo grzeje cwu i co. TO można na piecu ustawić
    Termet ecocondens silver - Jak zablokować grzanie cwu
    Poradźcie, co należałoby zamknąć (może ta czerwona rączka?), by bez szkody dla instalacji odciąć grzanie zasobnika czekając na lepsze czasy
  • #2 20317874
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6538
    idziemynaryby19 napisał:
    kocioł jednofunkcyjny

idziemynaryby19 napisał:
    Piec jest tak ustawiony, że albo grzeję tylko cwu albo grzeje cwu i co.

Ten piec w końcu 1-funkcyjmy (1 cytat) czy 2-funkcyjny (2 cytat)?
    idziemynaryby19 napisał:
    Do zasobnika kupiłem grzałkę 3kw i chciałbym przestać podgrzewać wodę gazem

Prądem będzie taniej? Bardzo watpię. No chyba, że zrobisz obejście :sm31: :crazyeyes: :shii:
  • #3 20318020
    kz61
    Poziom 27  
    Ocena: 314
    Jednofunkcyjny z zasobnikiem to prawidłowe określenie ponieważ są kotły jednofunkcyjne (tylko co) bez możliwości podłączenia zasobnika.
    Przyciskiem K3 naciskać aż będzie na ekranie sam grzejnik, bez kranu. Druga opcja, w menu konfiguracyjnym ustawić P00 na 2 - kocioł tylko CO.
  • #4 20319105
    idziemynaryby19
    Poziom 2  
    kz61 napisał:
    Jednofunkcyjny z zasobnikiem to prawidłowe określenie ponieważ są kotły jednofunkcyjne (tylko co) bez możliwości podłączenia zasobnika.
    Przyciskiem K3 naciskać aż będzie na ekranie sam grzejnik, bez kranu. Druga opcja, w menu konfiguracyjnym ustawić P00 na 2 - kocioł tylko CO.

Tak to jednofunkcyjny z zasobnikiem 300l (i tak starałem się fachowo opisać co wiem). Nie da rady na kotle przyciskiem by wyświetlił się sam grzejnik (taki kaloryferek). A podpowiesz czy sam dam radę to meny konfiguracyjne uruchomić?
REKLAMA