logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch SMI53M82EU - naczynia niedomyte, mokre, woda stoi

malinka_x 05 Gru 2022 17:17 348 2
REKLAMA
  • #1 20319881
    malinka_x
    Poziom 4  
    Witajcie,
    brak mi już pomysłu na naprawę zmywarki a przez to, że nie wiem co ewentualnie kupić (budżet ograniczony) to naprawa wydaje mi się jedynym wyjściem...
    Technically: zmywarka Bosch SMI53M82EU, wiek ok 10 lat
    problem: bardzo często nie odprowadza wody po myciu, naczynia niedomyte, niedosuszone, często z osadem. Często nierozpuszczona tabletka (używałam różnych by sprawdzić). Zauważyłam, że po zakończonym cyklu mycia zdarza się, że woda wypływa z bocznego wlotu.
    Jeśli woda stoi po myciu to po resecie odprowadza ją bez problemu.

Przeczyszczona dokładnie, oczywiście filtry sprawdzone, ramiona, rozkręcona, sprawdzony okapnik, węże dopływu i odpływu, płaszcz wodny.
    Nawet odrobiną kreta potraktowana...
    Jeden fachowiec nie miał pomysłu, drugi stwierdził, że wszystko ok a ja wymyślam (ten doradził użycie kreta...). Akurat przed jego przyjazdem zmywarka umyła, wysuszyła, wodę odprowadziła. No i właśnie - dlaczego raz działa a raz nie? Może programator nawala?
    Proszę o rady.
    Nie wiem czy warto naprawiać tym bardziej, że kosze zaczynają rdzewieć, ale... trudno mi wybrać coś nowego...
  • REKLAMA
  • #2 20321017
    malinka_x
    Poziom 4  
    Czy powodem może być czujnik zmętnienia wody?

Edit: proszę wybaczyć moje niedbalstwo. Kajam się.

Dodano po 10 [godziny] 44 [minuty]:

Serdeczne podziękowania dla moderatora. W tym dziale na pewno otrzymam pomoc 😉
  • #3 20332921
    malinka_x
    Poziom 4  
    Przyznam, że liczyłam na pomoc w zakresie naprawy zmywarki. Myślałam, że taka jest specyfika tego forum. Pomocy nie uzyskałam. Dziękuję za rady na temat interpunkcji i zasad pisowni. Zmywarka nadal zepsuta, za to ja wiem więcej.
REKLAMA