logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Electrolux ENB32633W lodówka - Dlaczego parownik nie odszrania się automatycznie

Stach124 06 Gru 2022 21:09 705 5
REKLAMA
  • #1 20322072
    Stach124
    Poziom 2  
    Lodówka jest no frost a od jakiegoś czasu nie rozmraża się automatycznie i parownik pokrywa się lodem. Pytanie: czy jest to przyczyna awarii agregatu czy jakiś element elektroniki który nie steruje tą funkcją? Byłbym bardzo wdzięczny za jakąś podpowiedź!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20322835
    Stach124
    Poziom 2  
    Bardzo dziękuję za podpowiedż bo w tej mojej nie ma nic na wierzchu ale teraz wiem co jest pod osłonami i jak trochę spadnie temperatura na balkonie żebym miał gdzie opróżnić lodówkę to się tym zajmę, a tak przy okazji zacinał mi się wentylator i serwisant chciał zmienić silnik ale widziałem jak się do niego dostać i jak poszedł rozebrałem jeszcze raz, wyjąłem silnik lekko przeszlifowałem ośki i tulejki i trzy lata mam spokój!
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20325386
    Stach124
    Poziom 2  
    Nie mam problemu z wentylatorem. Podałem tylko przykład jak można samemu usunąć usterkę. Wszystko jest OK. Dziękuję za zainteresowanie.
  • #6 20325396
    Stach124
    Poziom 2  
    Jeszcze nie rozwiązałem ale wiem czego szukać i w najbliższym czasie zabiorę się za to. Części są dostępne więc pozostaje tylko kwestia czasu a na razie raz na dwa miesiące lekko odszraniam parownik suszarką i lodówka działa. Dziękuję za pomoc!
REKLAMA