logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamery do monitoringu posesji z dobrym obrazem nocnym i rozpoznawaniem rejestracji samochodu

Piotrek#G 15 Gru 2022 07:44 435 2
  • #1 20335655
    Piotrek#G
    Poziom 27  
    Ocena: 303
    Cześć.
    Potrzebuję zamontować 2 lub 3 kamery do monitoringu posesji. To na czym mi zależy, to przyzwoity obraz nocny na odległości 25-30m, tak żeby chociażby dało rozpoznać się markę przejeżdżającego ulicą samochodu, ideałem byłaby możliwość odczytania rejestracji pojazdu. Mam możliwość doprowadzenia w miejscu instalacji stałego zasilania 230V oraz przewodów do transmisji danych. W razie potrzeby mogę też doinstalować dodatkowe, zewnętrzne naświetlacze IR.
    Co o kwoty nie jest jakaś sztywna, ale powiedzmy jeżeli udałoby się zamknąć w 1500 zł byłoby dobrze.
    Będę wdzięczny za każdą poradę, nawet te nie dotyczące konkretnego sprzętu, a chociażby sposobu instalacji, czy rzeczy na które trzeba zwrócić szczególną uwagę.
  • #2 20335949
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6430
    O rozpoznaniu tablic zapomnij z tej odległośći, Tak potrzebny będzie naświetlacz led . MOże naszkicuj coś w paincie.
  • #3 20337304
    Piotrek#G
    Poziom 27  
    Ocena: 303
    Rozkład budynków jak na mapce. Czarne linie to ogrodzenia, zielone to bramy, białe koło to silos do zboża, ciemna zieleń to tuje przez które nic nie widać, a jasna to wysokie stare brzozy. głównie chodzi o obserwację otoczenia budynku M1 i tych dwóch G1 w jego bryle. Reszta jest mniej ważna.

Kamery do monitoringu posesji z dobrym obrazem nocnym i rozpoznawaniem rejestracji samochodu

Na początek myślałem o dwóch kamerach ustawionych w ten sposób, później myślałem dołożyć co najmniej jedną lub dwie.

Dodano po 45 [minuty]:

Co myślicie na o zestawie na początek w postaci:
    2x Dahua IPC-HDW2441TM-S-0280
    do tego Rejestrator Dahua NVR4104-P-4KS2/L + dysk 1 T

Czy instalacja takiej kamery na wysokości ~5m pod dachem będzie ok, czy będzie za wysoko? Jak wygląda dostęp zdalny w przypadku tej firmy?
REKLAMA