logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy tak przedłużony przewód wpłynie na działanie ładowarki (fotka)

longissimuszamenis 01 Sty 2023 11:23 450 3
REKLAMA
  • #1 20362078
    longissimuszamenis
    Poziom 3  
    Hej, wiem, że dla wielu to pytanie jest pytaniem rodem z przedszkola, no ale ponoć kto pyta, ten nie błądzi.

Chcę przedłużyć przewód od tego zasilacza. Mój plan to albo przeciąć przewód A w połowie długości i wlutować dodatkowy 1m odcinek przewodu. Lub też wlutować 1m bezpośrednio do płytki a drugą końcówkę dolutować do wylutowanego wcześniej przewodu A.

Moje pytanie: czy ma to jaką kol wiek różnicę którą opcję wybiorę, czy takie przedłużenie może wpłynąć na pracę ładowarki. Czy mogę zastosować grubszy przewód jako przedłużenie.

Tak jak wspomniałem, moje pytanie może wydać się dziecinne, ale nie mam o tym pojęcia. Nie chcę namieszać w rezystencji, albo coś takiego i wolę spytać. Czy tak przedłużony przewód wpłynie na działanie ładowarki (fotka)

Dzięki i wszystkiego dobrego w nowym roku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20362101
    Grzegorz Markowski
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 751
    longissimuszamenis napisał:
    ... Lub też wlutować 1m bezpośrednio do płytki a drugą końcówkę dolutować do wylutowanego wcześniej przewodu A.

Tak będzie ładniej wyglądało.

Cytat:
    Moje pytanie: czy ma to jaką kol wiek różnicę którą opcję wybiorę, czy takie przedłużenie może wpłynąć na pracę ładowarki. Czy mogę zastosować grubszy przewód jako przedłużenie.

Pytania brak. Nie wpłynie, jeśli będzie zrobione dobrze.

Cytat:
    Nie chcę namieszać w rezystencji, albo coś takiego i wolę spytać.

W czym?! W "rezystencji"?! Coś takiego nie istnieje.

Ale jeśli masz dostęp do wnętrza ładowarki, podłącz do niej nowy, dłuższy przewód w jednym odcinku, zakończony odpowiednim wtykiem.
    Tak będzie najładniej.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 20362103
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6557
    Przedłużenie o 1 m do tego grubszym przewodem nie wpłynie na działanie ładowarki.
  • #4 20362329
    longissimuszamenis
    Poziom 3  
    Dzięki, miłego.
REKLAMA