logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Programowanie uniwersalnego pilota do bramy FAAC 740 z 2009 roku - krok po kroku

Winton33 02 Sty 2023 12:05 13497 2
  • #1 20363534
    Winton33
    Poziom 2  
    Witam,

próbuję zaprogramować uniwersalne piloty na starą bramę (2009) FAAC. Szukałem po forum, znalazłem to:

Cytat:
    więc idzie to tak :
    1.Zdjąć czerwoną zworkę (lub wyłączyć zasilanie)
    2. Wcisnąć czerwony przycisk Learn . Przytrzymując czerwony Learn założyć zworkę (lub włączyć zasilanie) cały czas trzymając wciśnięty przycisk po czym puścić przycisk -powinna się zapalić czerwona dioda.
    --------- I tu zapala się czerwona i zielona jednocześnie.
    3. Jak czerwona gaście pozostaje świecąca zielona i teraz wcisnąć przycisk pilota dioda zgaśnie jeszcze raz nacisnąć dioda zielona mrygnie .
    4.Zdjąć czerwoną zworkę na chwilę i założyć powtórnie (lub wyłączyć i włączyć zasilanie) to powoduje zapamiętanie.

U mnie wszystko działa tak jak wyżej opisane, lecz pilot nie jest zakodowany (nie działa).
    Gdy zresetuję stargo i pilota i na nowo go koduję, to działa. Pilot kupiłem na allegro, gdzie jedna opinia była
    Cytat:
    Bardzo dobry pilot, daje się zaprogramować z oryginalnym radiem FaaC-a 740 z 2008 roku polecam.

Nie wiem co więcej mogę zrobić - ktoś coś?
  • #2 20363611
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3639
    Cytat:
    daje się zaprogramować z oryginalnym radiem FaaC-a 740 z 2008

jak widać się nie daje. Zresztą pojęcie "oryginalne radio" u Faaca jest niejednonzaczne - oryginalne radia to jest FAAC LC, SLH - i stare stałokodowe DS (może takie miał oceniający). Najpopularniejsze dawniej było radio FIX które ty masz i to radio wcale nie jest oryginalne tylko robione dla Faaca w Polsce.
    Najlepiej było kupić do niego oryginalnego pilota (tego czarnego z dużym guzikiem i niebieską diodą) - stoi poniżej 30 zł więc jest w cenie najtańszych pilotów uniwersalnych. A nie kombinować z jakimiś uniwersalnymi.
  • #3 20367023
    Winton33
    Poziom 2  
    Dzięki, kupiłem - tak jak poradziłeś - te które poradziłeś ( PILOT FAAC FIX 2 FIX2+bateria zamiennik 433,92M) i działają. Pozdrawiam!
REKLAMA