logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C3 2008r. - Zamek centralny nie działa z pilota na zewnątrz auta, tylko w środku

romcio_bzyk 07 Sty 2023 13:40 1362 5
REKLAMA
  • #1 20372770
    romcio_bzyk
    Poziom 11  
    Witam serdecznie,mam problem z zamkiem centralnym w Citroen c3,problem polega na tym,że nie mogę zamknąć ani otworzyć samochodu z pilota a wystarczy ,że wsiądę za kierownicę i przyciskam na pilota to działa bez problemu zamykanie i otwieranie a jak wysiądę z samochodu to nie. Baterię w pilocie wymieniłem na nową i efekt ten sam. Pytanie czy pilot stracił moc czy coś z odbiornikiem. Proszę o jakąś podpowiedź,wskazówkę co mam zrobić. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20376502
    romcio_bzyk
    Poziom 11  
    dokonałem pomiaru i według wskazań miernika na baterii pokazywało 3,1V a po naciśnięciu przycisku wskazało 2,9V.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20377034
    romcio_bzyk
    Poziom 11  
    nie wiem czy ma to jakieś znaczenie,wziąłem i zacząłem poprawiać podejrzane "zimne" luty na pilocie i po skończeniu operacji spłukałem nadmiary kalafonii izopropanolem i po złożeniu przez jakieś 15 min. pilot działał bez zarzutu-dziwne,zastanawiam się czy gdzieś jest zimy lut, czy jakiś kondensator jest wadliwy.Przesyłam zdjęcie płytki z obu stron,może jakieś pomysły? Tam jest taka podłużna cewka-czy to jest antena?
    Załączniki:
    • Citroen C3 2008r. - Zamek centralny nie działa z pilota na zewnątrz auta, tylko w środku Pilot1.jpg (3.26 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Citroen C3 2008r. - Zamek centralny nie działa z pilota na zewnątrz auta, tylko w środku Pilot2.jpg (3.18 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 20377276
    grzesiekw12
    Poziom 22  
    Ocena: 73
    Antenę odbiorczą masz na module przełączników pod kierownicą - tam gdzie i zwijacz i to się nazywa moduł COM. A jak masz słaby zasięg pilota to padają w nim układy transmitera - ten oznaczony K110. Jak jest uszkodzony to na nodze która idzie do anteny przez kondensator masz niecałe 100om do masy. Kupowałem te układy na alie to mi przychodziły same atrapy bez struktury w środku :D Podobne układy znajdziesz w pilotach vectra c, passat b5fl, C5 1 generacji, stara Xara picasso. Dużą cewkę zostaw w spokoju, bo to część transpondera.
REKLAMA