logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bateria - spadek poziomu w HP ProBook 470 G1, rekomendacje sprawdzenia stanu i reklamacja gwarancji

monia2016 08 Sty 2023 18:45 261 2
  • #1 20375021
    monia2016
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, kilka mc temu zmieniłam baterię w laptopie HP ProBook 470 G1, od kilku dni zaczęły się problemy, laptop wyłączał się na gdy poziom spadł do 20%. dziś zauważyłam że wyłączył się pomiędzy 41-35 %- za każdym razem po podłączeniu stan baterii był 0%(lub ewentualnie 1-2% gdy zdążył się w międzyczasie podładować)
    czy jest jakiś prosty darmowy program w którym sprawdzę stan baterii, oraz moment w którym odcina zasilanie ?
    W aukcji wpisane było iż bateria ma 12 mc gwarancji, podpowiedzcie proszę jak to zareklamować ?
  • #2 20375246
    gadek80
    Poziom 31  
    Ocena: 403
    Może ktoś poradzi jak reklamować ale z tym jest zawsze problem, bo powiedzą, że była źle użytkowana. Często jest tak, że do starszych laptopów sprzedają tak samo stare baterie, bo niby ją kupiłaś powiedzmy dzisiaj, ale tak naprawdę nie wiesz ile ona leżała na magazynie rok? dwa a może 5 lat? Dlatego ja w moim przypadku wysłałem baterię do pana który wymienia same ogniwa i kupuje je na bieżąco wiec mam pewność, że są nowe.
    Jakbyś podjęła taką decyzję to tu masz link do niego
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/uzytkownik243218.html
REKLAMA