logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Przeniesienie systemu z HDD na SSD i oddzielenie plików systemowych od reszty

DamianDamian12 24 Sty 2023 18:53 255 3
REKLAMA
  • #1 20403219
    DamianDamian12
    Poziom 2  
    Dzień Dobry,
    Chciałbym przenieść system ze starego hhd na ssd, i tu pojawia się problem, ponieważ pliki systemowe są razem z resztą na jednej partycji, która waży dużo więcej niż mój ssd, przez co nie jestem w stanie tego przenieść. I tu chciałbym zadać pytanie, czy da się jakoś oddzielić pliki systemowe od reszty?

Przeniesienie systemu z HDD na SSD i oddzielenie plików systemowych od reszty
  • REKLAMA
  • #2 20403296
    cysiekw
    Poziom 42  
    Ocena: 1408
    Dysk c musiał by mieć zajętośc na poziomie 220GB i dopiero wtedy klon na ssd, także trzeba porobić porządki.
  • REKLAMA
  • #3 20403356
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 20404915
    DamianDamian12
    Poziom 2  
    emarcus napisał:
    DamianDamian12 napisał:
    Dzień Dobry,
    Chciałbym przenieść system ze starego hhd na ssd, i tu pojawia się problem, ponieważ pliki systemowe są razem z resztą na jednej partycji,

Nie rób tego, nie warte!
    Zainstaluj czysty system na nowym SSD, a potrzebne applikacje/programy, doinstalujesz sobie w późniejszym czasie.
    Może troche więcej roboty niż hurtowe przenoszenie wszystkich nie potrzebnych śmieci, virusów, malware, oraz 'orfaned' plików pozostałych po niekompletnych odinstalowaniach starych nie pracujących programów, a zabierających tylko miejsce i 'spowalniające' pracę systemu.
    Pozostałe, nie systemowe (prywatne/osobiste) pliki zawsze możesz odzyskać/ prekopiować ze starego dysku na nowy, lub inny nośnik.

Wiele ludzi ci to powie, którzy próbowali obie metody.

e marcus

I tak też chyba zrobię, bo nie ogarniałem tego PC z 10 lat pewnie :D Dzięki za rade
REKLAMA