logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować system alarmowy? Szukam informacji i stron o alarmach

lucas234 08 Kwi 2003 19:29 6065 13
  • #1 181290
    lucas234
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    Poszukuje jakichkolwiek informacji o sytemach alarmowych jak sie je montuje itd i dlatego prosze o jakies stronki o tej tematyce
  • #3 182518
    GRZEGORZ OST
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Co dokładnie potrzebujesz? – jakieś konkretne pytania! :roll:
  • #4 183894
    lucas234
    Poziom 15  
    Ocena: 14
    potrzebuje uruchomic centrale alarmowa dsc 510 ale niwstety nie znam do niej zadnych kodow i nie wiem czy da sie ja zresetowac
  • #5 183931
    Ozi
    Poziom 1  
    A może ktoś ma coś na temat czuek (lub czujników) chodzi mi o schemat do przejściówki na PW a jestem raczej mechanikiem a na elektronice nie bardzo mam pojęcie
  • #6 184162
    dioda5
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    "potrzebuje uruchomic centrale alarmowa dsc 510"- tak jak mówiłem, http://alarmserwis.pl, tam maja opis za darmo, za dokładniejszy musisz wysłać sms.
  • #7 184822
    GRZEGORZ OST
    Poziom 17  
    Podaj maila to prześle schematy do 510
  • #8 184839
    GRZEGORZ OST
    Poziom 17  
    Ozi napisał:
    A może ktoś ma coś na temat czuek (lub czujników) chodzi mi o schemat do przejściówki na PW a jestem raczej mechanikiem a na elektronice nie bardzo mam pojęcie
    Są setki rodzaji czujników (detektorów ) podaj konkretnie. I o jaką przejściówkę chodzi ? :roll:
  • #9 185050
    system
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    Jeśli chodzi o centrale DSC, to wiele znajdziesz na stronie importera DSC www.aat.pl oraz http://www.alarmcobra.com.pl/ACS/sprzet.htm i to za darmo :)) PC-510 to najprostsza centralka, więc nie powinieneś mieć za dużych kłopotów z jej opanowaniem. Pamiętaj tylko, że centrale obiektowe zasilane są napięciem przemiennym 16-18 V ~ !!!
    Aha i jeszcze jedno ważne w DSC "zabezpieczenie kodu instalatora" jeśli masz możliwość zdobycia kodu, który był wbity, to spróbuj to zrobić zanim zresetujesz centralę!!!, bo w przypadku gdy jest on zabezpieczony w programie, to centrala będzie już bezużyteczna, pozostanie jedynie wymiana eproma (dotyczy to modeli PC-1550 w górę) :) Jak byś miał jakieś problemy, to pisz na maila. W załączniku instrukcja. Powodzenia
    Załączniki:
    • PC510_v1.0_ instalator.pdf (518.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • PC510_obsługa.pdf (128 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 271977
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Ocena: 136
    Witam.

A zaprogramowanie EEPROMA drugim wsadem z drugiej centralki :?:

Mam właśnie taki zamiar dziś to zrobić z PC-3000. Mam "dziewicę" i "ruszaną".

Pozdro
  • #11 272650
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Zadziałało :D :D :D
    A nawet więcej znalazłem :D

Pozdro.
  • #12 273703
    domelek
    Poziom 17  
    Ocena: 44
    system napisał:

Aha i jeszcze jedno wazne w DSC "zabezpieczenie kodu instalatora" jesli masz mozliwosc zdobycia kodu ktory byl wbity to sprobuj to zrobic zanim zresetujesz centrale!!!, bo w przypadku gdy jest on zabezpieczony w programie to centrala bedzie juz bezuzyteczna , pozostanie jedynie wymiana eproma.

Co ty za głupoty człowieku piszesz. Jak zresetujesz centralę to ten kod zostanie więc czy go znasz przed czy po resecie to nic nie zmienia, najwyżej jak go nie znasz to masz 10000 kombinacji.
  • #13 273717
    system
    Poziom 15  
    Ocena: 8
    mailem na mysli ze jesli centrala jest aktualnie w urzytkowaniu to po resecei juz nic z nia nie zrobi! bo jej nie oprogramuje. Nie mowie tu o amatroskich testach i zabawach centrala w domu. A poza tym skoro nie znal jej przed resetem to i po na nic sie nie przyda, a zycze powodzenia przy sprawdzaniu wszystkich kombinacji
  • #14 274784
    Henry(k)
    Poziom 30  
    Akurat z PC510 nie ma problemu. W manualu instalatora jest napisane jak zresetować do ustawień fabrycznych.
    Z większymi fakt jest problem... ale odpaliłem już PC3000 i PC1550 :D

Pozdro.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy montażu i uruchomienia systemów alarmowych, ze szczególnym uwzględnieniem central alarmowych DSC, zwłaszcza modelu PC-510. Poruszono kwestie resetowania central, zabezpieczeń kodem instalatora oraz problemów z programowaniem i wymianą pamięci EEPROM. Wskazano, że PC-510 jest prostą centralą, którą można zresetować do ustawień fabrycznych zgodnie z instrukcją instalatora, natomiast modele wyższe, takie jak PC-1550 czy PC-3000, mogą wymagać bardziej zaawansowanych działań, np. wymiany EEPROM. Podano źródła informacji i schematy, m.in. strony alarmserwis.pl, aat.pl oraz alarmcobra.com.pl. Poruszono także temat czujników i przejściówek na PW, podkreślając potrzebę precyzyjnego określenia rodzaju detektorów. Wskazano na konieczność posiadania kodu instalatora przed resetem, gdyż jego brak może uniemożliwić ponowne programowanie centrali.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA