logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GGM Gastro MDM25-1000 - mikrofalówka trzeszczy, nie iskrzy i wywala bezpiecznik 10 A

rafalqk 19 Lut 2023 17:20 966 6
REKLAMA
  • #1 20447179
    rafalqk
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Witam.
    Mikrofalówka GGM Gastro MDM25-1000. Po włączeniu grzania słychać głośne trzaski, ale nie widać nigdzie iskrzenia. Po kilku sekundach pracy przepala bezpiecznik 10 A. Wymieniłem po kolei: kondensator i diodę wysokonapięciową, trafo i na końcu magnetron. Brak efektu poprawy. Dalej trzeszczy i przepala bezpiecznik. Nie mam pomysłu, które elementy dalej sprawdzić lub wymienić. Czy ktoś miał podobny problem? Proszę o podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 20447350
    trojan 12
    Poziom 40  
    Ocena: 1110
    Kolega lubi wydawać kasę.
    Wystarczy wymienić płytkę mikową.
  • REKLAMA
  • #3 20448854
    rafalqk
    Poziom 11  
    Mam proste pytanie. Gdzie w tym modelu znajduje się płytka mikowa? Pytam, bo nie mogę jej zlokalizować.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 20449663
    rafalqk
    Poziom 11  
    Mam dziwne przeczucie, że kolega nie widział na oczy modelu o którym piszemy.
    Przedstawię w skrócie: to model gastronomiczny, bez talerza (płaskie dno) o pojemności 25l i, co ciekawe, nie posiada widocznej płytki mikowej.
    Proszę o przemyślane odpowiedzi.
  • #7 20452903
    rafalqk
    Poziom 11  
    Niestety w otworze nie widać nic prócz blachy. Jeśli jest mika to gdzieś indziej. Brak pomysłów na rozwiązanie dylematu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z mikrofalówką GGM Gastro MDM25-1000, która po włączeniu grzania wydaje głośne trzaski i przepala bezpiecznik 10 A. Wymieniono już kondensator, diodę wysokonapięciową, transformator oraz magnetron, jednak problem nadal występuje. Użytkownicy sugerują wymianę płytki mikowej, jednak autor nie może jej zlokalizować w modelu gastronomicznym, który nie posiada widocznej płytki. Wskazówki dotyczące lokalizacji płytki oraz dokumentacja techniczna zostały podane, ale autor nie znalazł rozwiązania problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA