logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

termostaty wifi Model: ME81H, psuja sie po roku uzytkowania,

stanislawpekala07 28 Lut 2023 20:55 1287 3
REKLAMA
  • #1 20463570
    stanislawpekala07
    Poziom 2  
    witam, mam problem z zermostatami smart wifi Model: ME81H, 16A. do sterowania ogrzewania elektrycznego folia na podczerwien, Zalozylem 8 takich termostatow poltora roku temu,wszstko dzialalo do teraz bezproblemowo, az nagle zaczely po kolei wysiadac, Napiecie dostaja ale oprocz wyswietlania dolnych znakow do ustawien nic wiecej nie swieci .Mam pytanie ; czy ktos ma takie termostaty i podoobny problem oraz jaki moze byc powod i jak mozna to usunac.

zalaczam zdjecia termostatow,
    Załączniki:
    • termostaty wifi Model: ME81H, psuja sie po roku uzytkowania, term..jpg (196.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • termostaty wifi Model: ME81H, psuja sie po roku uzytkowania, term1.jpg (56.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • termostaty wifi Model: ME81H, psuja sie po roku uzytkowania, term2.jpg (59.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 20463674
    tomtim123
    Poziom 37  
    Ocena: 749
    Czy każdy termostat ma swoje niezależne zasilanie, bo jeśli wszystkie są zasilane z tego samego zasilacza, to mozliwe, że zasilacz coś indukuje i uszkadza je ?
  • REKLAMA
  • #3 20463723
    stanislawpekala07
    Poziom 2  
    Kazdy termostat jest w innym pokoju i ma wlasne zasilanie
  • #4 20850799
    polls
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam

Posiadam 2 sztuki i mają wadę fabryczną ścieżka zasilająca styki przekaźnika oraz wyjście N jest zbyt wąska i nagrzewa się bardzo mocno, co za tym idzie inne komponenty również.

U mnie zasila podłogówkę z poborem 16A i w moim przypadku uszkodził się przekaźnik ale mogą polecieć też inne komponenty od temperatury.

Trzeba ją niezwłocznie pogrubić cyną lub wlutować kawałek miedzi

Zauważ że zostały wycofane z Ali
REKLAMA