logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polo 9n - Lampka ABS świeci mimo wymiany czujnika (prawy tył) - Jak rozwiązać problem?

stawpol2 02 Mar 2023 17:22 2010 4
REKLAMA
  • #1 20466376
    stawpol2
    Poziom 13  
    Ocena: 67
    Witam,pacjent Polo 9 n, podłączałem Car scanner wyszedł błąd czujnik ABS prawy tył, kupiłem nowy oryginał,wymieniony, błąd skasowałem,po ruszeniu autem znowu lampka świeci, jakieś pomysły co zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 20466425
    gimak
    Poziom 41  
    Ocena: 1678
    Miałem podobny przypadek w megance. W ASO stwierdzili, że padnięty jest czujnik ABS-u lewy tył i też bym tak zrobił jak kolega, ale miałem problem ze zdjęciem bębna hamulcowego. Przy okazji obejrzałem sobie wizualnie przód i okazało się, że z przodu na obydwóch kołach były pęknięte koronki ABS-u. Więc kupiłem takie i wymieniłem. Przy ich wymianie okazało się, że jeden czujnik już miał ślady otarcia, ale na szczęście był jeszcze sprawny. Po wymianie kontrolka ABS-u sama zgasła.
  • REKLAMA
  • #3 20618424
    stawpol2
    Poziom 13  
    Witam po czasie,co zrobiłem otóż bezpiecznik główny na Aku sprawdzony miernikiem jest przejście, podpiąłem VAGa i nie może nawiązać połączenia ze sterownikiem,co to oznacza, że pompa kaput,bo otam chyba jest zespolony sterownik i pompa
  • REKLAMA
  • #4 20618433
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 20620807
    stawpol2
    Poziom 13  
    Zasilanie jest na obu pinach we wtyczce przy pompie,pozostaje zakupić drugą pompę
REKLAMA