logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polo 9n - Wymienione 3 czujniki 2 piasty kabel od abs a kontrolka dalej świeci?

Marcin5787 18 Lut 2019 22:13 2226 3
  • #1 17788213
    Marcin5787
    Poziom 8  
    Witam. Od pewnego czasu borykam się z problemem świecące kontrolki abs-u w polo 9n, po diagnostyce komputerowej wymieniłem 3 czujniki abs (prawy przedni, lewy przedni, tylny lewy) wszystko wskazywało na awarię czujnika, po wymianie czujnika z tylniej lewej strony wyskoczył błąd 003 mechanical failure, dobrałem się do piasty długo nie myśląc stwierdziłem że łożysko już jest zbyt zużyte i postanowiłem piaste wymienić, po wymianie błąd znikł ale zato pojawił się ten sam problem na przednim lewym kole, po ogledzinach zauważyłem mała wyrwe w pierścieni magnetycznym więc Piasta z łożyskiem do wymiany, ale nic to nie dało dalej wyświetla błąd 003 mechanical failure, zamieniłem czujniki prawy na lewy, lewy na prawy i to samo, prąd przez kabel z lewej strony dochodzi? Proszę o pomoc
  • #2 17788552
    sadek1979
    Spec od samochodów
    Ocena: 1419
    Więc kolego szanowny masz jeszcze do sprawdzenia wiązkę i prawdopodobnie pompę abs do wymiany . Podłącz raz jeszcze komputer i zobacz co powie .
  • #4 17788583
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA