logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

A70 - Zawiesza się na logo po zdjęciu blokady Jokerem, co robić?

Angest 21 Lis 2005 08:58 1298 9
REKLAMA
  • #1 2010920
    Angest
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Witam. W A70 zrobilem TP i sciagnalem locka jokerem. Wszystko poszlo ok. Niestety tel po wlaczeniu zatrzymuje sie na napisie "siemens itd" i dalej nie idzie. Gdy go wylaczam to pochodza se te stopki i zatrzymuje sie na napisie "www.siemens.com itd". Co to moze byc?? Flashowalem go juz pare razy i nic nie pomaga. Czyzby zly TP??? Tel komunikuje sie progsami ale niestety nie startuje. Prosze o pomoc. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2011051
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ocena: 14
    Coś ty za program wynalazł do tego fona. Jeśli się nie mylę ciąłeś małą ścieżkę między dwoma punktami lutowniczymi zaraz pod ekranem w miejscu gdzie są trzy otworki, mniej więcej na środku tego ekranu.
    Jeżeli się mylę popraw mnie gdzie zrobiłeś TP. Bezpieczniej było by go oddać do serwisu. Ja to robię za 30 zł. Zastanawiam się czy nie uwaliłeś bootcore. i czy IMEI się teraz zgadza czym to flashowałeś czy też tym jokerem. Zobacz czy SWUP Ci przeflashuje cay telefon może pomóc.
  • REKLAMA
  • #3 2011110
    Angest
    Poziom 13  
    Tak zgadza sie. Tam wlasnie robilem ciecie. Flashowalem tez jokerem. Imei sie zgadza. Niestety po cieciu TP nie mozna juz flashowac SWUPem.
  • #4 2011171
    Damiankca
    Poziom 27  
    powinno się dać SWUPEM tylko żeby gad się załączył. Ja SWUPEM ostatnio robiłem CF62 pa TestPoincie i poszedł tylko że musi się załączyć.
    Poza tym IMEI zgadza Ci się we Flashu a w bootcore może być walnięty i dla tego ci nie wstaje.
    Trza tu SST albo Martcha inaczej nie postawisz
  • #5 2249995
    anders22
    Poziom 13  
    Identyczny przypadek. wisi mi fon A70 na tych kwiatuszkach czy cos takiego przy syarcie i na napisie siemens przy wyłączaniu. jak to zrobić i czy da skaś bootcore

jest na to jakies lekarstwo jeśli ktoś robił to niech napisze dokładnie co i jak i pliki.
  • REKLAMA
  • #6 2252673
    Damiankca
    Poziom 27  
    He ale nie napisałeś dla czego Ci wisi i co robiłeś z telefonem. Zdejmowałeś Sim-Locka ?, Ciąłeś ścieżkę, bawiłeś się Jokerem itd. Za mało informacji napisałeś jak wyżej napisałem wystarczy wsup jeżli się wiesza soft. Jeżeli uwalił się bootcore to na Jokerze tego nie postawisz. Te telefony raczej są do postawienia na Papuasie
    Którego dołączam
    Załączniki:
    • x65PapuaUtilsV075.rar (459.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 2253150
    ZAHYR
    Poziom 33  
    Ocena: 179
    A od kiedy papuautils rob siemensy na platformie EGOLD? Mi sie zawsze wydawało że ten program jest ty do siemensów na SGOLD...

Próbowałeś w tym jokerze zrobic recalc keys w OTP IMEI ??
  • REKLAMA
  • #8 2253182
    Damiankca
    Poziom 27  
    Ja proponuję SST jest niezawodny tylko że chyba Cracka to do tych modeli nie ma oicjalna wersja jest 7.00 z poprawkami do AX72 co do Papuasa to nie do końca pamiętam jakie modele robi ale wydaje mi się że robi wszystkie nie tylko SGold ale i Egold też mogę się mylić ale zaraz sprawdzę jakie modele są na stronce z Papuasa
  • #9 2253727
    anders22
    Poziom 13  
    Sprostowanie Tego A70 robiłem TP potem Joker-em simlock poszedł a przy włączeniu zawiecha. Wgrywałem bootcore eeprom fullflash.bin i nic to samo.
  • #10 2261722
    Angest
    Poziom 13  
    NIestety nie udalo mi sie go postawic. Poszedl na czesci:-(((((

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens A70 po wykonaniu Test Point (TP) i zdjęciu blokady SIM-Lock za pomocą programu Joker zawiesza się na logo podczas uruchamiania i nie przechodzi dalej. Po wyłączeniu pojawia się ekran z napisem "www.siemens.com" i stopkami, ale telefon nie startuje. Flashowanie urządzenia wielokrotnie nie przyniosło efektu, a po cięciu ścieżki TP nie można już użyć SWUP do flashowania. Problem może wynikać z uszkodzenia bootcore, który nie jest poprawnie wgrywany przez Joker. Sugerowano użycie alternatywnych narzędzi serwisowych takich jak SST lub Papuautils, choć ich kompatybilność z platformą EGOLD (na której bazuje A70) jest dyskusyjna. Próby wgrywania bootcore, EEPROM i pełnego flasha nie rozwiązały problemu. W efekcie telefon nie został przywrócony do działania i został przeznaczony na części.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA